Halka arz fiyatýna göre deðiþir...
Böyle bir arzda elde edilen emisyon primi tutarý ereðlinin kasasýna girer, isdemir kasasýna giren bir deðer olmaz. Ereðlinin gelecekte olabilecek finans ihtiyacý için kredi aramasýna gerek kalmaz...
Böyle bir giriþim eregli fiyatýný yukarýya çektiði gibi, bu ivmelenme isdemire de yarar..
Kendimce düþündüklerimdir..
ISDMR Hisse analizi
https://www.youtube.com/watch?v=9eGahAThCQE
Sezgin hocamin hesabý doðru fakat temettü ile 2022 yýlý temettü gelirini eregl yatýran yatýrýmcý için ise tam tersi durumda %100 enflasyon ekleyip17 TL eregl ana lotlari olan 34 TL den temettü hissesi alan yatýrýmcýnýn hem hisse maliyeti arttý ilave ~%100 enflasyon üzerine bindi. ~38 tl maliyet oluþuyor.Hisse 29 TL hissenin maliyete gelmesi için bile %50 yapmasi lazým..
Zaten sýkýntý temettü ile hisse alan için var "kýsa vadede" uzun vadede biriktiren için bu hesaplarýn bir önemi olmuyor.
Ayný durum 2018 yýlýnda yaþandý 12 TL hisse 6 lara düþmüþtü..
ASUS_X00QD cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sayýn esramarka, yazdýklarýnýz birbiriyle çeliþiyor..
Þöyle ki; EREGLÝ /ÝSDEMÝR rasyosu 1,47 ise bu demek ki 147 eregli 100 isdemir eder...
Þu anda 1,16 ise ; 116 eregli 100 isdemir eder..
Bu durumda isdemir 100 de sabit dururken eregli 147 den 116 ya düþmüþ olur..
Dolayýsýyla ereðlideki düþüþ isdemir sabitken % 11 e denk gelir.
Nasýl bu sonuca vardýnýz anlamýyorum
altýn/gümüþ rasyosu dediðiniz zaman ne anlýyorsunuz? Bir gram altýna kaç gram gümüþ aldýðýnýzý deðil mi?
Sayýn KIZILDAG da EREGL/ISDMR rasyosu 1,47 iken EREGL'den ISDMR'e geçmiþ. yani mesela 10 bin lot EREGL var ise 14.700 ISDMR'i olmuþ.
Þimdi rasyo 1,16 diyorum yani her bir EREGL karþýlýðý 1,16 ISDMR alabiliyorsunuz.
Demek istediðim keþke KIZILDAG'ýn geçtiði dönemde geçebilseymiþiz.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Ereðli/Ýsdemir paritesinin bir daha 1,47 seviyelerine gelmesi bence çok çok zor. Sezgin abi mükemmel bir zamanlama yakalamýþ. O dönem benim yeni isdemir toplamaya baþladýðým dönemdi. Ýlerde isdemire geçmek iÇin aldýðým bir kýsým ereðlileri mesela 2 hafta önce 1,18 orandan isdemir yaptým. Artýk farkýn açýlmayacaðýný düþünerek. Parite tam tersi þekilde 1 lot isdemir 1,20 lot ereðli yaptýðýnda ancak o zaman ereðliye geçmeyi planlýyorum.oda birgün tekrar isdemire dönmek koþuluyla olur. isdemir candýr, 2025 te 150 tlyi görme umuduyla…
Yer Ýmleri