Sezgin abi senin CEMTS tavan olmuþ darýsý bizim baþýmýza
Sezgin abi senin CEMTS tavan olmuþ darýsý bizim baþýmýza
Þimdi Fedor, yazýyý iki kez okudum ama anlamadým. Fakat þöyle yakýn tarihi içine alan bir þey yazayým, belki faydasý olur.
Pandemide biz burada yazdýk, bazýlarý alay etti, ne pandemisi diye, neyise derken ben 303 liradan gram altýn aldým, ful artý ful. Baktým pandeminin geleceði yok, 301 liradan zararýna sattým sonra endeks 82 bin oldu, þayet altýn dursaydý 82 den senet alsaydým güzel olurdu. Neyise buna raðmen panedemide gýdalara atladýk ve kendimizi koruduk. Sonra hemen 6,74 den isdemire geri döndüm, derken ece&efe ve osisa hatýrlar, isdemiri sattým, dedim ki endeks 1500 den düþecek, geçmiþ zaman öyle bir rakamdý iþde, sonra burada bazýlarý eleþtirdi yine, bir alýyorsun bir satýyorsun, bu ne diye, neyise ben isdemiri sattým 20 gün sonra metale ait bazý duyumlar geldi, tekrar ereðli aldým, 11 lira sanýrým, 14 oldu derken 1 hafta gecmeden naci aðbalý görevden aldýlar ve endeks 1500 den 1250 ye geldi, ereðlide benim aldýðým yere geldi, bunuda büyükpatron vardý o iyi hatýrlar, sonra bekledik, bankalar satýlrýken ereðli birden döndü ve 16 rakamýna gitti, mayýs gibi temettü yasak, ereðli 20 gördü, sonra üç kez gidip geldi, üçüncüde kýzdým isdemire gectim, isdemirden 1,5 ve 3 lira brüt temettü aldým, temettüler ile senet aldým, takriben bu temettüler ile önden yüklemeli (kredili) iþlemler sayesinde 1,5 yýlda lot sayýsý %35 artýþ saðladý.
Özetle, 2 yýlda bir tek füze atýlmadý, ama hem senet hem de temettü sayesinde kýsýk sesle deðil, yüksek sesle ben bir temettü emeklisiyim diyebiliyorum. Yarýný kimse bilemez. Odaklanacak tek þey þu " temettü gelecek ben onunla hisse alacaðým". gerisi geliyor.
kendime konya erbos yazmýþtým, izlemek için onlarda bizi iki kez solladý, sýrada beni geceçek, izdemir var, megap var, vertu var, uluun var, pergamont var, frigo var. Bunlarýnda beni gececeðini biliyorum. Ama inan eskiden çok etkilenirdim, þimdi aþýrý duygusuzluk baþladý. Caným sýkýldýðýnda ortalama bir temettü rakamýný lot ile carpýp 12 aya bölerek mutlu oluyorum. Çoðrafya kader ise hisse senedi alýn yazýsý.![]()
Sezgin Bey, ben de ayný hesabý yapýyorum gerçi geçen bir arkadaþ eleþtirdi ama…
Þunu demek istemiþtim, belki çok temettü verecek 6000 lot alabileceðim, belki az temettü verecek yine 6000 alacaðým…
Buradayýz ve hepsini göreceðiz ÝNÞALLAH…
3. Çeyreði merakla bekliyorum…
Deðerli ortaklar ,
sabýr ile demir çelik tutanlarý tebrik ediyorum. Bende hiç kýpraþmadan tutuyorum ama toplam varlýðýmýn %45 ile benim portföyü omuzlayanlar sýrasý ile isctr , sise son günlerde traktör delirdi gibi bir ara bozuldu herhalde diyordumsýrasý gelen gidecek inatla ne isdmr ne de eregl satýp almýyorum çalý dibine yattým.
Yer Ýmleri