Originally Posted by
KIZILDAG
Dünya yeşil çelik talebinden vazgeçmiyor, bir yerde çelik fiyatları çok yüksek biz bu karbon işini askıya alalım diyemiyor. Karbon üreten, bir bedel ödeyebilir, yada daha az karbon üretir. Durum böyleyken, hurdadan üretenler hem enerji hem de yeşil üzerinden hurda fiyatlarının artışını izleyecekler. 500 dolar hurdanın en kötü 970 dolar çelik üretim maliyeti oluşuyor. Bu durum ilk önce yeni yatırımlarda çekimser kalmayı sağlar, yüksek fırın ı kuralım, hurdadan ergitme tesisi mi kuralım. Bu sadece yassı için değil, kütük çubuk gibi bir çok üründe soru işareti. Hurda 372 dolar, 400 doları zorluyor. Yaşayıp göreceğiz.
Sezgin hocam,
yeşil çelik, karbon vs. gibi konularda piyasa Ereğli özelinde fazla karamsar değil mi? Bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama şirket kendi geleceği ile ilgili, sürdürülebilirlik konularında yapması gereken bir şey olursa yapar diye düşünüyorum. Şu an bir şey yapmıyorsa gerek görmediği içindir diye düşünüyorum.
Zaman zaman yönetimi eleştirenler oluyor ama bu şirket bir teknoloji temalı bir şirket değil sürekli lansman yapsın, yeni ürün tanıtımı yapsın, gövde gösterisi vs. yapsın.
Ereğli eskiden de yatırım verimliliği açısından iyi şirketlerdendi gelecekte de öyle olacaktır. Benim buna inancım tam. Piyasada demir çelik sektöründe iş yapanların durumu nasılsa bizim de Ereğli İsdemir hissedarı olarak durumumuz aynı. Panik yapmaya karamsar olmaya gerek yok.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri