Aslýnda bir yol daha var, Bofa'yý hacklersek bu iþi çözebiliriz, resesyona bile girmeyiz...
Aslýnda bir yol daha var, Bofa'yý hacklersek bu iþi çözebiliriz, resesyona bile girmeyiz...
Sayýn Ric, þu an için dediðiniz geçerli ama yarýn veya seneye için bu geçerli mi bilmiyoruz? Ne zaman realize etmeyi planlýyorsunuz hisselerinizi?
Þu an için böyle
Sektörün görünür gelecekte ki durumuda bunun pek deðiþmeyeceðini
2023 ün de enflasyona karþý bir yenilgi yýlý olabileceðinin sinyallerini veriyor
Ben satmam
Aslýnda satarým ama 2017 de aselsanýn yaptýðý gibi absürt bir fiyatlama olursa satarým
Ereðlide de öyle bir fiyatlama tarihte olmadý
Misyonu belli sonuçta
Büyümesini tamamlamýþ
Ýsdemir tarafýnda ki büyüme ile yetinecek bir durumu var
Yazýmda bir þeyin altýný çizdim
Salt Ereðli de temettü yatýrýmý yapanlar dedim
Ben salt Ereðli de deðilim
Bu günlerde yaþanýlanlara ve varlýk erimesine ben katlanamam
Katlanabilenlere saygým var, herkesin kendi bileceði bir iþ sonuçta
Bu sebeple %30 aðýrlýkta bende
Ereðli sabrý çok geniþ insanlarýn hissesi
Sabýr bende de var ama o sabrý besleyecek motivasyonum olursa gösterebiliyorum þahsen bu sabrý
O motivasyonu ise portföy de belli aðýrlýklarda temettü / büyüme + temettü / büyüme sepeti yaparak saðlayabiliyorum
Böyle olunca psikolojik harp olmuyor
Her gün hisse ne oldu diye bakmýyor ve enflasyondan korunma imkanýna sahip olabiliyorum
Bereketli yatýrýmlar dilerim
Az insan çok huzur
Haklýsýnýz.
Ben mesela o dediðiniz kiþiyim, enflasyon açýsýndan en iyi þartlarda %100 geride kaldým Ereðli yüzünden, full ve hatta full üstü Ereðli'deyim. Bu açýdan bakýnca çok acý bir tablo. Ama lotlarým %200 fazla. Eðer bu acýmasýz enflasyon olmasa lotlarýmý da bu kadar artýramazdým kendimi biliyorum. Bu þekilde teselli oluyorum, fiyatlar dengelendiðinde, enflasyon farkýný bu %200 fazla sahip olduðum lotlar kapatacak.
Ayrýca bu gidiþat marttan sonra muhtemelen bu lot sayýsýný %350'ye çýkartacaðýmý gösteriyor.
Eðer fiyatlar dengelenmezse bu ciddi bir yýkým olacak tabii ki... Ama bu bir iflas olmayacak, elimdeki hisselerin yine bir deðeri olacak.
Fakat yýl sonu fiyatý revize etmem gerekseydi, durum felaket olurdu. Boþa geçen 1 yýl!
Þu an tahtaya alýma gelen herkes dayak yiyor... Ne kadar sürecek bu döngü merak ediyorum.
sayýn ric yönetimi hantal buluyormusunuz..hektaþtan baþka firmalarý yok gibi davranmýyorlar.mý siz ce... insaf... bofanýn 150 milyon lotuna göðüs geren ky e birazcýk bal vermek lazým deðil mi..iyi kötü bi kap atar ...bu arada tamam Temmuz da satýþlar biraz kötüydü, Aðustos ve Eylül öyle aman aman bir berbat piyasa yok.. karý bilmem ama 28 m. aþaðý gelmez brüt satýþlar..
Yönetim bu konuda çok duyarsýz kesinlikle katýlýyorum ama ben þahsen kesin kanýya varmadan önce, temettü kap ýný görmek istiyorum. Tabii þu karlar da iyi gelsin... Ben 8 TL'ye yakýn bir temettü bekliyorum.
Yönetim gerçek yatýrýmcýlarýný görmek istiyor olabilir6.5 üstü yine iyi ama, 6 ve altýndaki bir temettüde tamamen sizle ayný kanýda olacaðým... Bu tabii benim uzun süreli stratejimi deðiþtirmeyecek...
OYAK hakkýnda ki fikirlerimi geçenlerde yazmýþtým
Ereðli yönetiminin ise borsada ki yatýrýmcýlar umurunda deðil
Bunu her þekilde belli ediyorlar
Ne bir yatýrýmcý ne bir analist ne de bir piyasa bilgilendirme faaliyeti
Asla yapmazlar
Ben þahsen temettü verimi yüksek olmasa veya yatýrým felsefem gereði temettüye portföyde bir pay vermemiþ olsam
Ereðli benim yanýndan dahi geçmeyeceðim hisseler içinde ilk sýralardadýr (Bist 30 içinde yatýrým yaparým, dýþýna nadiren çýkýyorum)
Yatýrýmcýsýna gerçek kýymeti veren þirketlerin fiyatlamalarýný
Yatýrýmcýlarýn bu þirketleri hiç satmadan tutmalarýný
ve piyasanýn da bu þirketleri getirdiði deðerlemeleri hepimiz görüyoruz
Bu konu çok su kaldýrýr
Daha fazla irdelemenin hiç birimize faydasý olmaz
Az insan çok huzur
Yer Ýmleri