Eyt Þifreleri:
1- ilk etapta 1.5 milyon kiþiden söz ediliyor. ( yaþ sýnýrý olsa bu rakamlar imkansýz 300 belki 500 bin olur)
2- Prim... Erkeklerde 9000 gün kadýnlarda 7000 gün hikayesi.. Bu zaten Baðkur için zaten mevcutta var olan prim gün sayýsý, burada da bir yanlýþ anlaþýlma var... SGK'lýlar için deðil bu, bir inþaat iþcisi nasýl 9000 gün yapabilir? Mevsimlik iþcinin nasýl 9000 günü olabilir... 9000 prim gün koyarlarsa 200 bin kiþi emekli olur![]()
3-Bugün yaþ sorununu kaldýrýyoruz demiþ bakan ve tek formül demiþ... Yani kadýnlarda 20 erkeklerde 25 ve 5000 prim (pirim tam emin deðilim 5 bin mi 5500 müydü...)
4-sabah gazetesini ve a haberi takip ediyorumbunlar içerden bilgi almadan yazmazlar çok net bilgiler veriyorlar yukarýdaki þifreler oralardan...
Zaten EYT adý üstünde yaþa takýlma, tekrar yaþ sýnýrý koyarsa mantýksýz oluyor... Yine de son durumu görmeden hiç bir þey garanti deðil... Kanun çýkmadan ben de hiç bir þeye güvenmiyorum. Ama medyaya verilen suflelerden bu çýkýyor, aksi çýkarsa EYT lilere büyük bir kazýk atmýþ olurlar, daha da bilenir insanlar, böyle bir þey olacaðýný da sanmýyorum.
Hak etme mevzusu, 10 bin gün prim ödemiþsiniz nasýl hakkýnýz olmaz! Ülke de o kadar çok müsriflik var ki, bize gelince hak ettiðim bir þey için vicdanlý davranamayacaðým kimse kusura bakmasýn... Ben bile, kendimi bir yerde gören ben, bugün iþsiz kalsam, iþ bulmakta zorlanýrým, belki de bulamam. Kaldý ki, 2000 ve özellikle 2008 de çýkan kanunlarla emekli maaþlarýmýzý týrpanladýlar. Onlarýn da iade edilmesi lazým, asgari ücrete oranla tüm maaþlar yükseltilmeli...Sonrasýnda da bu intibak yasasý çýkmalý...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri