Temsili temettü emeklisi
https://www.youtube.com/shorts/YMa_QW4rn_Y
Temsili temettü emeklisi
https://www.youtube.com/shorts/YMa_QW4rn_Y
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
þuanki tecrübe ve piyasa koþullarýna göre, bence temettü emeklisi olmak kolay, kesinlikle saðlam irade ve sabrý olan olur. ama temettü emeklisi kalmak çok zor. iþlemsiz en az 3 yýl lazým. þahsen 1 yýl bitti bende iþlemsiz devam ediyorum, geriye 2 yýl biterse baþarmýþ oluruz.
Tüccar en kötü hrc siyah bobini 715 dolar veriyormuþ, en iyi fiyat 750 dolar. Henüz ciddi bir türbülans yok. Fakat dünkü galvanizcinin söylediði önemli. Haddecilerde siyah mal yok diyor, öyle ise bu fiyat 10-15 güne bir 20 dolar daha artmalý.
Þimdi aracý kurumlara ilk çeyrek kýzdýk, ben hýzýmý alamadým mesajlar gönderdim vs., sonra adamlar haklý çýktý.
Bu çeyrekte de adamlarýn haklý çýkmasý, yani 1.7 - 2.5 milyar kar gelmesi ancak iki þekilde mümkün;
1. Yine bakým duruþu oldu ve yine haberimiz yok, bizim yatýrýmcý iliþkileri bilgilendirme yapmaktansa solitaire oynamayý tercih ediyor biliyoruz.
2. Sn. Kýzýldaðýn dediði gibi tüccara destek için yüksek hrc fiyatlý faturalarý ucuz fiyatlýlarla seyreltmediler, direkt ucuz fiyat ile deðiþtirdiler, riski bizim þirkete taþýtýyorlar.
Son olarak hisseden en ufak bir þüphem yok, 6 haneli hisse sayýsý hedefine çok yakýným, bu ülkede seneye çok þey olumlu yönde deðiþecek.
kýzýldað hocam sizin bilanço tahmini hep tutar. nadiren yanýlan bir profesyonelsiniz bu konularda..
aracý kurumlar ise %60 yanýlabilir.
onlarýn haklý çýkmasýný beklemiyorum 3.8 milyar tl gelir mi demiþtiniz 3 çeyrek bir 4 milyar tl altý rakam vardý ortada duran sanýrým.
Tüccar, yani haddeciler (galveniz ve soðuk üreten fabrikalar) borucular (boru profil fabrikalarý) birde gercek tüccar var.
Tüccar üç gruba ayrýlýr.
Bunlardan biraz aç gözlü davranarak paraya pula bakmadan mala giren çok olmuþ, bunu ben iki aydýr yeni iþimde gördüm, iki ay önce yani aðustos 20 ye kadar görememiþtim.
Fakat mala yazýlanlar küçük esnaf deðil, ortalama en küçüðü 1 milyon dolardýr. En büyüðü ise 40-50 milyon dolardýr.
Bu ismi gecenler içerideki teminatý 1200 dolardan yatýrdý. Mesela %15. Þuan fiyat 700 ise bu teminat %15 deðil esasen %25 gibi bir orana geliyor.
Yani teminatý yakan adam içeride ton baþýna 180 dolar býrakýr ve bu rakam irat kaydedilir.
Ýrat olayýna giren tüccar söyledindiði gibi 300-400 bin ton olamaz. Bir daha ereðli ile çalýþmamayý göze alamaz.
1200 dolardan mal baðlayana þu yapýlmýþtýr. fiyat 800-900 dolra cekilir. bu birinci yol. Bunu kabul etmeyen ise 1200 dolarlýk malý alýr, benzer maldan 500-550 dolara mal verilir. Bu 500-550 dolarý duymadým ama 600-620 dolarý duydum. Neden 500-550 yazdým, çünkü 1200 rakamýný hafifletcek rakam budur.
Evet karýþýk bir dönem ama bitecek.
Bugün güncelde 715-740 arasý hrc olduðu söyleniyor.
Yer Ýmleri