Demir Çelik düzelsin diye son 3 yýldýr ayda 2 bin ton iþlem yapýyordum, þimdi 12 bin ton oldu. Daha ne yapayým. 😊
Sezgin beye diðer tarafta bel altý sinsi itibar suikastleri gerçekten mide bulandýrýcý. Diðer tarafý ne zaman okusam midem kalkýyor hemen çýkýyorum oradan. Sezgin beyin bilgileri ve bu bilgilerini hiç bir menfaat ve karþýlýk beklemeden sürekli emek vererek paylaþmasý o kadar kýymetli ki ben þahsen teþekkür edecek söz kelime bulamýyorum bazen. Kendisinin þahsi kanaatime göre þirketin iyi zamanlarýnda da kötü zamanlarýnda da sürekli savunucu pozisyonu bu zerzevat tipler tarafýndan yön ve istikamet çiziyor gibi algýlanýyor ve kahpelik yapýp hep buradan vurma gayreti içine giriyorlar. Oysa kendisinin derdi davasý insanlarý temettü olayýna disiplinle adapte edebilmek, ancak bunu kýsýtlý sayýda insan anlayabiliyor diye düþünüyorum. Ben þahsen kendisinin yerinde olsam bu hususun altýný imzama yazar her paylaþýmým altýnda gözükmesini tercih ederdim. Böylelikle bu yüzsüz hayasýz ahlaksýz tayfaya malzeme vermemiþ olur diye düþünüyorum.
Az insan çok huzur
Adam Temmuz ayýnda 1300 dolara mal satmýþ, alýcý bunu almýyor, pazarlýkla 1020 dolara düþürdüler, birde 60 gün vade istedi, fabrika Bunu kabul etti, ticaret döküyor. Bunu yapan haddeci yani ana üretici deðil. Bu adamda hammaddeye göre 1020 dolar zarar yazabilir. Ama bu durum ana üreticide zarara dönüþmez.
Diðer sayfayý biraz okudum. Sonra onlarý orada býrakmakla ne kadar doðru yaptýðýmýzý tekrar anladým.
Uzun vade yatýrýmcý olmaya çalýþýyor.
Demir’de böyle mal satýlmaz, Çek yukarý bas aþaðý. Endekse bakarak hacimsiz iþlemle bu iþ olmaz.
Beni fiyat deðil sektörel zindelik gaza getirir hocam, Bir de son 1 yýldýr modellemelerime enflasyonu da eklemek zorunda kaldým tüm piyasa gibi. Bu enflasyonu da Ereðli özelinde temettüye uyarlýyorum. Temettü miktarý sektörel durumdan baðýmsýz enflasyon kadar artmaz ise arada ki kaybýn farkýný % sel olarak bir sonra ki senenin alacak hanesine irad kaydediyorum.
Bu sene ereðli her türlü modelde zarar ettirecek ancak altýný çiziyorum bu sene için bu böyle. Bir sonra ki sene için de durum benim objektif gözlemlerimle ayný olmaya aday.
Bu zararlarý ilerde ki senelerde fazlasýyla kapatacaðýný düþündüðüm ve portföyümün %30 unu teþkil ettiði için benim için bir sorun yok ancak dün yazdým hepimizin þartlarý ayný deðil. Burada temettü yatýrýmcýlýðýna yeni baþlayanlar için hem fýrsat hemde zor bir dönem olduðu ortada. Ereðlilerimi 4. yýldýr hiç dokunmuyorum ve böyle devam edecek, siz sanýrým iþlemsiz ilk yýlýnýzdasýnýz.
Þu an sektörde talep aþýrý zayýf, marjlar çok düþük. Dolayýsýyla talep, kapasite ve kar düþük seyrediyor. Bunun alametleri de ziyadesiyle fazla.
Þirketler ve yatýrým konularýnda duygusal deðilim, sektörel zor durumlarda efektif olmayan duygusal yaklaþýmlarý doðru bulmuyorum.
Az insan çok huzur
Sektör Rusya ve kredi sistem deðiþikliði yüzünden zarar gördü. Rusya hýzlý þekilde vurdu geçti. Kredi sistemi henüz toparlamadý. Aslýnda ana sorun bu. Seçimlerin yaklaþmasý kredi sistemini düzeltebilir. Ýhracatçýnýn dövizine el koymak gibi olaylarýn varlýðý ise ayrýca büyük sorunlar.
Yer Ýmleri