Uzaktan belli olmuyor ama 4 bacanýn faal olduðunu gördüm...[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þaka bir yana kapasite kullaným oranlarýný ogrenebilsek kar tahmini bir nebze daha kolay olabilirdi.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
2020 yýlýnda Ereðli ile dalga geçiyordum, 7-8-9 TL idi...Bu da gitmiyor her þey gitti diye...
Kardemir'in yüzüne bakmýyordum güvenmem diye...
Geçen sene Bim'e dönüp bakmadým, 1 yýldýr yerinde 70'i geçsin bakarýz diye...
Þiþe'yi 8'den 9 a çýktý, tekrar 8'e indi diye az mý eleþtirdik...
Tekfen'e hantal diye 15'den burun kývýrdým.Zarar yazdý fiyatladý þimdi yine fena deðil
Enkayý 7 den almaya korktum
tav zarar yazýyordu alýnýr mý dedim
thy den bahsetmeyeyim...
Tupraþ'ý 90'dan çok al dediler, 1 yýldýr yerinde dedim dalga geçtim.
iþler iyi olur, kötü olur, saðlam hissede yeteri kadar sabredersem beni mutlu edeceðini düþünüyorum. Þahsi görüþüm yanýlýrým yanýlmam yine zaman gösterecek... Ýlk deðerlendirmemi 2.5 yýl sonra, ikinci deðerlendirmemi de 5. yýlda yapacaðým.
Amacým emekli olduðum zaman, emekli maaþýma ek akmasa da damlayacak, bazen az bazen çok katký saðlayacak heyecansýz, risksiz sürekli nakit akýþý saðlamaktý. Yanlýþ yolda olduðumu düþünmüyorum. Amacým borsada voleyi vurmak deðil, amacým sürekli ve kesintisiz bir gelir...
Sezgin hocam, benim anlamadýðým bu resesyon, bu sektörün durgun oluþu sadece demir çelikler için mi geçerli. Kaldý ki demir çelik bir çok sektörün ana girdi hammaddesi. Küresel emtia fiyatlarýnýn düþmesini HRC fiyatlarýnýn düþmesini anlayabiliyorum ama kapasite düþmesini anlayamýyorum. Ereðli de Ýsdemir de kapasite düþüyorsa diðer sektörlerinde yavaþlamasý lazým. Tabi burada rus malý etkisi piyasayý ne kadar etkiliyor onu bilemiyoruz. Yani Ereðlide Ýsdemirde azalan kapasiteyi piyasada rus malý mý dolduruyor acaba?
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sn. Fedoramca, bu muradýn için benim düþünceme göre doðru yerdesin. Senin tek dezavantajýn maliyetin yüksek maalesef. Uzun vadede (5-10 sene gibi ) dolar bazýnda para kaybýnýn olacaðýný sanmýyorum. Ama zaman kaybý söz konusu maalesef. Onu da baþtan kabul ediyorsan yolun açýk olsun.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
2016 deðil miydi , isdemir in ilk halka arz edildiði yýl , yada belki 2015 sonlarý idi , abi 4,7 yada 5,5 liraladan , 1,50 lara kadar düþmemiþmiydi.. tam da onu diyorum o zaman 200.000 lira parasý olan adam 100 bin lot aldý ve satmadý ise finansal özgür , tabi yine eksik olmasýn 1,50 isdemir satýlýrken ereðli 2,4 larý görmüþtü diye hatýrlýyorum. Kýzýldað üstad bilir o vakitleri , o günkü düþüþün sebebi yine HRC düþüþleri ve marjladaki gerileme idi sanýrým.
Yer Ýmleri