ÝÞ YATIRIM stoklarý kar olarak
diðer kurumlar zarar olarak fiyatlamýþlar baþka bir açýklamasý yok
1.9 milyar tl ile 4 milyar tl arasýnda %110 fark var OHA YAA NEDÝR BU ??
ÝÞ YATIRIM stoklarý kar olarak
diðer kurumlar zarar olarak fiyatlamýþlar baþka bir açýklamasý yok
1.9 milyar tl ile 4 milyar tl arasýnda %110 fark var OHA YAA NEDÝR BU ??
Emin deðilim stok yüzünden olduðuna. Sadece kar tahminleri doðruysa böyle olmuþtur diye düþünüyorum. Kar tahminleri doðru deðilse ve karýn miktarýna göre önceki düþüncelerimiz doðru da olabilir. Yoksa Favök 200-250 dolar gelmesi lazým en az. 2 milyar karda 120-130 favök oluyor.
Ereðli kademeler 500-600 binler havada uçuþuyor hayrolsun inþallah
Aslýnda þöyle tekrar açýklayayým, HRC 1300 dolarken, brüt 10 net 9 tl bekliyordum. Rüzgar tersten eserse de, geçen sene daðýtýlmayan karý da düþünerek en kötü 8 tl net verir diyordum. Ama 3. ve 4. çeyrek ten herhangi biri için 2 milyar kar hesapta yoktu. Kar 2 milyar gelirse 8 tl net (geçen seneden kalan 700 milyon dolarý da düþünerek) imkansýz deðil ama zor gözüküyor. Kar dedikleri gibiyse 6-7 tl net beklemek daha mantýklý gözüküyor.
Sn ece&efe tabiki 4 tl temettü beklemek de mantýklý olabilir. Ama geçen sene isdemir 6 milyar tl kar açýkladý ve 2 seferde 4 tl net temettü daðýttý. Ýsdemirin bunu hangi mantýkla yapabildiðini anlayabilirsek beklentilerimizi de ona göre ayarlayabiliriz diye düþünüyorum kendi adýma.
Geçen sene ereðli de daha fazlasýný verebilecekken 4 tl net verdi. Çünkü iþler çok iyiydi ve iþletme sermayesini 2 katýna çýkardý. Ýþler kötü gittiðinde tam tersini yapýyorlar. Þimdi iþler de çok kötü olduðuna göre. Pandemi sonu yani 2020 son bilançoda iþletme sermayesi 1.424 milyar dolar. Þu an yani 2. çeyrek sonunda iþletme sermayesi 3.2 milyar dolar. Yani 2 katýndan daha fazla artmýþ. Þimdi tekrar 2 milyar dolara kadar düþürebilirler çünkü sipariþler 1,5 aylýkmýþ. Yani iþletme sermayesi açýsýndan bi sýkýntý olmaz.
Yer Ýmleri