https://www.oyakmadenmetalurji.com.t...essed-5078.pdf
ereðli 2022/9 aylýk yatýrýmcý sunumu
https://www.oyakmadenmetalurji.com.t...essed-5078.pdf
ereðli 2022/9 aylýk yatýrýmcý sunumu
Ben de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramýný Kutluyor, Tüm Cumhuriyet Düþmanlarýna inat nice, nice 100 yýllar diliyorum.
Bize özgürlüðümüzü veren, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaþlarýni, þehitlerimizi saygý, minnet, þükran ile anýyorum.
Ruhlarý Þad olsun!
29 Ekim Cumhuriyet ÝLANININ nýn 99. SENESÝ de geride kalmak üzere, 100 . KIVANÇ yýldönümüne girmek üzereyiz.
29 Ekim cumhuriyet bayramýmýz kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaþlarýnýn ruhu þad olsun. Allah onlardan razý olsun.
FELSEFÝ BAKIYORUM. Atatürk devrimlerinde yol yöntem de her zaman her daim tartýþýlabilir, karþýt olmamak kaydýyla olabilir.
Tüm Cumhuriyet Karþýtlarý, ATATÜRKÜN harf ,kýyafet ve medeni haklar ve kimlik devrimlerinden fena halde rahatsýz olmaya devam ediyorlar , bu hastalýklý düþünce tarzý maalesef sürüyor.
Ulus olma bilincini anlayamamýþ ÞAHLARIN , EMÝRLERÝN kullarý olmaya sevdalý kalmýþ insanlar deðiliz bizler , biz kul veya köle deðiliz skolastik düþünce kalýplarýna biat etmiþ de deðiliz, olmamalýyýz, bu devrimleri küçümsemeye ve basitçe buna kültür devrimi demeye devam etsinler, ben de istemezdim arapça %100 tümden devre dýþý býrakýlsýn ,kaldýrýlsýn yerine %100 latin alfabesi konulsun ve geçiþ sonrasý ara formüller de üretilsin isterdim ve bölgesel kültürel kanallar aktif kalmalýydý, etkileþimi artýrýcý baðlar da güçlü kalmalýydý , buna ben de karþýyým ama dikkat usule yol ve yönteme karþý olmak baþka öze ve amaca karþýt olmak baþkadýr , cidden devrimlerin gücünü ESASTAN VARLIÐINI reddetmek, onlarý deðersizleþtirmek ve küçümsemek, devrimleri anlamamak inatla karþý çýkmak baþka þey, yöntemlerini yollarýný eleþtirmek bambaþka þeydir.
Latin alfabesi kabulünün 20 senesinde DP iktidarý ancak ezaný arapça okuttu ,gücü buna yetti diyorlar , acaba baþka emeller mi engelledi baþka gizli baskýlar mý bilemem ama neden siyaset o dönem taþlarý yerine koymadý ,baþka güzel olaylarý istemedi ? ARAPÇA ALFABE ve DÝL öðrenimi kýsmen bile olsa eðitimde rol dahi almadý , SÝYASETEN ESKÝYLE BÖLGE ülkeleri ile BÜTÜNLEÞME onlara laik demokratik bir önder olma POLÝTÝKASI ARZU EDÝLMEDÝ SEÇMELÝ DERS OLARAK OKUTULMADI BÝLE çoðu kurumda arapça ve eðitim oldukça sahipsiz kalmýþtý o yýllarda , en azýndan 2 alfabeli ( belki hafif seviyede Quebec kanada tarzý öðretim sistemi tevhidi tedrisat mantýna uygun diye düþünün ) kültürel yapý kurulabilirdi bu inanýlmaz sinerji ve laik ,ilerici ve demokratik potansiyeli hep barýndýran ÖZGÜRLÜKÇÜ Arap toplumlarý ile dayanýþma da ortaya çýkartýrdý VE MÝLLÝ BÝR GÜÇ olmanýn çok daha ötesine de geçebilirdik, ortadoðu halklarý ile kültürel anlamda bütünleþme onlara rehberlik etme gücüne de kavuþacak nesiller yetiþtirilebilirdi. özellikle kasten o nesiller yetiþtirilmedi , açýlan imam hatipler o anlamda iþleve sahip de deðildi ....
BU YAPILABÝLÝRDÝ , suçu CUMHURÝYET devrimlerine atmak ne kadar da basit ve kolay bir yol... , BÝZ suriyelinin konuþtuðu dili anlamýyoruz , AYIP BÝZE .... Osmanlý olsa anlardý , geçmiþten kopmuþluðu yücelten asla da olamaz. o insanlarýn okuduðu arapça gazeteyi ve dergiyi okuyamýyoruz bu üzücü hatta utanç verici BU kopukluðun siyasi insani ve kültürel manada DÜZELTÝLMESÝ gerekmekteydi DP yapmadý,yapamadý diye Atatürkü KÝMSE suçlamasýn ayýptýr.
Son düzenleme : Deniz Ali; 28-10-2022 saat: 11:17.
29 Ekim cumhuriyet bayramýmýz kutlu olsun.. Atatürk ve silah arkadaþlarýnýn ruhu þad olsun. Allah onlardan razý olsun.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son dakkalarda bayram þekeri ikramý baþladý, kýrmýzý þekerlemeler... Piyasaya bunu yapan, bize ne yapmaz!
Yer Ýmleri