@SantManukyan
Çin&HK hisse piyasasýndaki geliþmelere paralel olarak kamu 278 bn dolarlýk bir destek paketi açýkladý. HS endeksi þu anda 3.1% artýda. Muhtemelen yýl boyunca da devam edecektir. Ancak bu tip haberler veya konut sektöründe sorunlar,deflasyon vs ana sorunu gölgelemesin. Ör. Alibaba iyi bir teknoloji þirketi. Amerikan þirketi olsa güzel bir AI hikayesi yazýlmýþtý bile ancak piyasa deðerleme olarak Baba'yý ki kamu hizmeti veren þirket olarak fiyatlýyor. Neden sorusunun cevabý Çin ve HK piyasasýnýn asýl sorunu.[
...
Bu konuya ben biraz farklý bakýyorum
Aslýnda 139 milyar $ yatýrým paketi açýklanmak üzere (altyapý, kamu harcamasý vs)
Þimdi "ayrýca" açýklanan 278 milyar $' lýk hisse alýmý, bizim geçen 2 senede yaþadýðýmýza çok benzer bir durum. Nasýl dersen. Ýnsanlar borsaya girdi ve kat kat para kazandý. Bu parayý cebe alanlar, hem satýnalma gücünü arttýrdý, hem de para harcayarak "enflasyonu besledi". Hisse satmayýp içeride kalanlarýn parasý zamanla enflasyon karþýsýnda eridi.
Çin þimdi deflasyon ile boðuþtuðu için aslýnda 278 milyar $' lýk hisse alarak hisseler üzerinden insanlara (hissedarlara) para daðýtacak. Bir nevi insanlarýn para harcamasýný, deflasyonun durdurulmasýný saðlayacak.
Bu þekilde düþünüyorum.
200 günlük ortalama altýnda tutmak icin özel gayret gösteriyor tahtada ki hisseyi baskýlayan gurup.
Bu haftaki PPK için artýk faiz deðil, yazýlý metin dikkatle bekleniyor.
Faiz 45 buna kesin deniyor. AMA "gerekirse sýkýlaþmaya devam ederiz" notunu da metne yazarlarsa piyasa sevinecek gibi.
Yýlbaþý maaþ ve vergi artýþlarý ile insanlarýn kafasý karýþtý. 45 faiz yetecek mi sorusu çok soruluyor. Geçen ay ki PPK' da MB "sýkýlaþmada sona geldik" demesi ile bu maaþ-vergi zamlarý sonrasý oluþabilecek enflasyon sapmasý birbiriyle uyuþmuyor denmekte. "Gerekirse....." cümlesi insanlarý sakinleþtirir muhtemelen.
Ýþ dönüp dolaþýp Erdoðan' a baðlanacak. Her PPK (özellikle Nisan ayýndaki) inanýlmaz önemli bir hal aldý.... Erdoðan bu yüksek faize dayanabilecek mi???
tradeallof
@tradeallof
#EREGL Enflasyon muhasebesiyle birlikte, döviz bilanço tutan þirketler içinde bazý deðiþiklikler yapýldý. Ertelenmiþ vergi borcu hesaplama methodu deðiþti. Yapýlan tebliðe göre, yeni oran varsayýmlarýyla birlikte Ereðli'nin son çeyrek bilançosunun pozitif gelmesini, yýlý (kümülatif) pozitif kapatmasýný bekliyorum
...
Halka arz fiyatinda iþlem görüyor.
Emeði geçenlere ne diyelim..
Bu baskýnýn bir nedeni olmalý..
Yer Ýmleri