Originally Posted by
fedoramca
Yapay zeka þöyle bir çalýþma yaptý... ytd
Ereðli Demir Çelik'in Gelecek 5 Yýllýk Projeksiyonu
Sabancý Üniversitesi Türkiye Çelik Sektörünün Karbonsuzlaþmasý Raporu ve TÜBÝTAK YEÞÝL BÜYÜME TEKNOLOJÝ YOL HARÝTASI DEMÝR-ÇELÝK SEKTÖRÜ çalýþmalarýný göz önünde bulundurarak Ereðli Demir Çelik'in gelecek 5 yýllýk projeksiyonu için þu öngörülerde bulunabiliriz:
1. Karbon Yakalama ve Depolama (CCS):
Ereðli Demir Çelik, CCS teknolojisine yatýrým yapmaya devam edecektir.
2028 yýlýna kadar CO2 emisyonlarýný %20 oranýnda azaltmayý hedeflemektedir.
Bu hedef doðrultusunda, pilot CCS tesisleri kurulacak ve test edilecektir.
CCS teknolojisinin yaygýnlaþmasý ile Ereðli Demir Çelik, Avrupa Birliði'nin emisyon sýnýrlamalarýna uyumlu hale gelecektir.
2. Yeþil Hidrojen Kullanýmý:
Ereðli Demir Çelik, üretim süreçlerinde yeþil hidrojen kullanmaya baþlayacaktýr.
2025 yýlýna kadar pilot bir yeþil hidrojen tesisi kurulacaktýr.
Yeþil hidrojen kullanýmýnýn artmasý ile Ereðli Demir Çelik'in CO2 emisyonlarý daha da azalacaktýr.
3. Enerji Verimliliði:
Ereðli Demir Çelik, enerji verimliliðini artýrmak için yatýrýmlar yapmaya devam edecektir.
2027 yýlýna kadar enerji tüketimini %10 oranýnda azaltmayý hedeflemektedir.
Enerji verimliliði artýþý ile Ereðli Demir Çelik'in üretim maliyetleri düþecektir.
4. Döngüsel Ekonomi:
Ereðli Demir Çelik, üretim süreçlerinde döngüsel ekonomi prensiplerini uygulamaya baþlayacaktýr.
2026 yýlýna kadar atýk geri dönüþüm oranýný %50'ye çýkarmayý hedeflemektedir.
Döngüsel ekonomiye geçiþ ile Ereðli Demir Çelik'in kaynak kullanýmý daha sürdürülebilir hale gelecektir.
5. Dijital Dönüþüm:
Ereðli Demir Çelik, üretim süreçlerini dijitalleþtirmeye devam edecektir.
2028 yýlýna kadar tüm üretim tesislerini dijital hale getirmeyi hedeflemektedir.
Dijital dönüþüm ile Ereðli Demir Çelik'in üretim kapasitesi ve verimliliði artacaktýr.
Genel Deðerlendirme:
Ereðli Demir Çelik, önümüzdeki 5 yýl içinde önemli bir deðiþim ve dönüþüm yaþayacaktýr. Bu deðiþim, Türkiye'nin ve Avrupa Birliði'nin emisyon azaltma hedeflerine uyum saðlamak ve daha sürdürülebilir bir üretim modeli oluþturmak için gereklidir. Ereðli Demir Çelik'in bu dönüþümü baþarýyla gerçekleþtirmesi halinde, Avrupa'nýn en önde gelen demir-çelik üreticilerinden biri olmaya devam edecektir.
Not: Bu projeksiyonlar, mevcut bilgilere ve öngörülere dayanmaktadýr. Gelecekteki geliþmeler bu projeksiyonlarý etkileyebilir.
Yer Ýmleri