Sayin mohikan netas nasil gidiyor acaba 5 temmuzda orta vadede veediginiz 2 alternatiften hangisi daha yakin tskler.
SM-A800F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VIOP TAKAS ANALÝZÝ...
Ýlk iki pasta dün ve bugünkü daðýlýmlarý gösteriyor.
Burada dikkat çekmek istediðim nokta þudur.
Short tarafýnýn en büyük ayaðý olan Garanti yatýrým dün 133.360 ortalama ile açtýðý 6500 shortun, 5770 lotunu bugün 134.700'den kapatmýþ.
Þimdi bu kepazelik için 2 olasýlýk var:
1. Garanti yatýrýmdan iþlem yapan paralý ama çok aptal kumarbaz bir k.yatýrýmcý 2 günde yaptýðý bu iþlemlerle 1 milyona yakýn para kaybetmiþ bulunuyor.
2.Hem long, hem de short ayaklarý (týpký tahta sahibi spekülatörler gibi) yukarýda ikamet eden birilerinin kontrolünde dönen para, onlarýn binlerce lotluk iþlemleri sýrasýnda bir cepten diðer cebe girerken arada ezilenler 50-100 lotla iþlem yapan k.yatýrýmcýlar oluyor.
Kýsacasý VIOB ve BIST'in bizzat kendisi; malum bazý kiþilerin manipülasyon yaptýðý bir tahta olmuþtur.
![]()
DUHUL : 1999
B.sayarýmdaki kayýtlý bütün sayýmlarý veriyorum
Öncelikle ilk 2 sayým kýsa vadeli olup sayýmda 2 seçenek var. Ýlkinde 15.66 üstünde bir zirve yapýp düzeltmeye geçer, ikinci seçenekte ise 15.66 üstünde hýzlanýr ve çanaðý tamamlar.
2. seçenek gerçekleþirse çanaðý dik olarak çýkýp tamamlayabilir.
Orta vadeli 2 sayým da geçerli olup çanaðý dik deðil 45 derecelik bir eðim ile tamamlayabilme ihtimali olduðunu gösteriyor.
Uzun vadeli sayýmda ise muhtemel trend kanalýný gösterdim.
![]()
YABANCI TAKAS ORANI...
Bunun sayýmý olur mu derseniz?
Madem ki yabancý giriþi borsayý harekete geçiriyor, o halde bunun da ELLIOT analizini yapýlabilmesi gerek.
Bu sayýmýn baþka bir mecrada yapýldýðýný da görmedim.
Ben 2 yýldýr bunun sayýmýný yapýyorum.
Üstelik 1.5 yýldýr 2014 dibinin altýnda 1 dip daha olacak diyorum.
Ama zamaný konusunda yanýlýyoruz, o baþka...
Bu nedenle Yabancý takasý (her ne kadar bunlarýn çoðu býyýklý olsa da yabancýlar aracýlýðýyla iþlem yapýyorlar) hareketi borsa trendleri ile uyumlu.
Bu arada borsanýn dalga boylarý ile takasýn dalga boyu arasýndaki korelasyon bozuldu.
Þunu demek istiyorum: Yýlbaþýnda takas 64.5, þimdi 65.4 yani %1 bile artmamýþken endeks %30 arttý.
Bu da hareketin yabancýdan ziyade yerli manipülatörler eliyle olduðunu bize gösteriyor.
UZUN VADE...
2008 zirvesi 72.60'tan gelen 6 dalgalýk trendin 5. dibi %61 ile 2014'te yapýlmýþ.
Þimdi yaptýðý mavi IV tepki dalgasýdýr.
KISA VADE...
Bu tepki dalgasýnýn yakýn çekim sayýmý.
Haftalýk grafik atarak sade bir sayým yaptýk, 4 dalgalýk trendin 2 zirvesi kalmýþ.
Þimdi düzeltme yapýyor ve bu düzeltme 64.62'ye kadar olabilir.
Sonra 2 minor zirve ile 2013'teki zirvesi 66-67 aralýðýna çýkabilir.
![]()
Üstat iyi akþamlar CRDFA sayýmý yapýldý mý ? Kasýmda 0.23 krþ net temettüsü var saygýlar üstat
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ykbnk 4,54 döndü diyebilirmiyiz ayrýca son hareketin yine bankalardan baþlamalý deðil mi.kchol ede döndü diyebilirmiyiz.zamanýn old. Fýrsat bulursan bakabilirmisiniz.tesekkürler.
Sn.mohikan sanal para BTC 1 aðustosta bölünmeye uðrayacak diyorlar bir ara BTC sayýmý yapmanýz mümkün müBunu soran oldu mu bilmiyorum ama her þeyin sayýmý yapýlabilir
![]()
Yer Ýmleri