Sn. Wyatt Earp; Golden Cross'tan kastýnýz günlük grafiklerde 50/200 (HO) kesiþimi ise bu verdiðiniz THY örneðindeki grafik bunu göstermiyor. Haftalýk grafik almýþsýnýz ve hangi ortalamalarý aldýðýnýzý belirtmemiþsiniz.
Endeks için bana soracak olursanýz GOLDEN CROSS; uzun vade yatýrým için ve geçerlidir ve kurumsal yatýrýmcý, yabancý fonlar, emeklilik fonlarý (ya da varsa uzun vadeli küçük yatýrýmcý) gibi yatýrýmcý grubunun dikkat edeceði bir parametredir.
Yatay piyasalarda kýsa-orta vade hareket edenler Golden cross'a göre trade ederlerse batarlar.
Sana bunu 3 örnekle göstereyim.
1. örnek: 1990-93 arasý ÝMKB 100 yatay piyasa. (Üstelik o yýllar yýllýk %50-70 enflasyon ile seyreden yýllar olup 2 yýllýk yatay piyasa demek þimdiki 10 yýla tekabül eder.) 3 denem sonrasý 4. denemede ralli baþlamýþ.
2. örnek: 2001 krizi sonrasý 2001-2003 arasý yatay dönem.
4 fake kýrýlým sonrasý 5. denemede ralli baþlamýþ.
3. örnek Bovespa'dan; 2010-16 arasý AYI piyasasý. Tam 5 kez 50/200 kesiþimi olmuþ, hepsi sahte çýkmýþ. 6.sýnda ralli olmuþ. ( O da yeni zirve getirmeyecek.) yeþil okla alým yapýp, kýrmýzý ile satan kiþi 5'inden zararla çýkar ve kaldýraçlý oynarsa BATAR.
Ben zaten VIOB falan bilmem, hisse alýr 10 yýl beklerim diyorsan o zaman sorun yok.
![]()
DUHUL : 1999
ORGE...
KISA VADE...
6 dalgalýk trendin son 1 zirvesi kalmýþ.8.5-9 arasý zirve olabilir.
ORTA VADE...
2015'te 1.40 dibinden gelen 8 dalgalýk trendin son 1 zirvesi var görünüyor.
Önceki zirve 17.34'ün oldukça uzaðýnda.
Bu zirveyi geçebilmesi için yukarý yeþil bir bar yapýp üstünde kalýrsa þimdiye kadar yaptýðý tüm dalgalarý hazýrlýk(1-2) dalgasý sayar ve yeni zirve hedefleri verebiliriz.
Ama bu çýkýþ gerçekten buralarda kalýrsa bu çýkýþý B olarak etiketleriz ki; aþaðýda C için 1.40 altýna gözünü diker.
UZUN VADE...
Eðer yeni zirve gelmezse yeni dip gelir.
![]()
GEREL...
Umut vaad etmiyor.
2009 gibi olan 0.38'den sonra 2015 sonunda 3.47 ile zirve yapmýþ ve ondan sonra teknik olarak çok kötü bir görünüm arzediyor.
Eðer 1.32 aþaðý geçilirse C için aþaðýda 0.38 altýnda yeni bir dip yapmaya gider.
Eðer 1.32 aþaðý geçilmez, yükselen dipler yaparak yukarý trendine devam ederse 2004'teki zirvesi olan 4 TL üzerini görür.
![]()
sn Mohikan
henüz para girmedi ki bildiðiniz gibi
bir de 56 milyon tl sermayeli þirkete
80 milyon usd ( min ) * 3,62 ( þu an için ) = 290 milyon tl
yani
ödenmiþ sermayenin 5,2 misli
öz sermayenin 1,5 misli ( üstelik mimimum )
para girecek olan þirket %10 bile anca gider diyorsunuz
DOÐRU mu anlýyorum ?
eðer böyle ise temel kriterler önemsiz oluyor ki
bana hiç mantýklý gelmiyor
üstelik hissenin takasýn da ilk iki kurum uzak ara
doçe ve citi
ve
halen de almaya devam ediyorlarken
ÝLGÝNÇ bir yaklaþým
size söz veriyorum, 18 ocak 2018 e kadar 15 tl ( min ) yi geçmesin
borsa ya bir daha elimi sürmem
emekleriniz için teþekkürler
Paylaþtýðým hiçbir þey yatýrým tavsiyesi olamaz.
HERKESÝN KENDÝ AKLI VAR.
Gerel analizi icin çok saðol Mohikan hocam
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri