Üstad hoþgeldin stah usta talebe ayý sizde vazgeçemediklerimizdensiniz...Iþýk saçýyorsunuz
Gönlümüzde çiçekler açtý valla hisse yazmasanda olur aydýnlanýyoruz
Aziz Nesin'in köye giriþ hikayesini biliyorsunuzdur...
Üstad hoþgeldin stah usta talebe ayý sizde vazgeçemediklerimizdensiniz...Iþýk saçýyorsunuz
Gönlümüzde çiçekler açtý valla hisse yazmasanda olur aydýnlanýyoruz
Aziz Nesin'in köye giriþ hikayesini biliyorsunuzdur...
Bilgiye ulaþ aklýný kullan tavsiyelere uyma
BURSA ÇÝMENTO...
Çok ilginç ama 2006 zirvesi olan 6.5 TL'den sonra yaklaþýk 10 yýl 4. dalga yapan bir hisse.
Allah yatýrýmcýlarýna sabýr versin.
Ama olumlu yaný þudur ki 2016 Aðustos'ta orta-uzun vadeli yeni trend baþlamýþ.
12 dalgalýk bu trendin ilk zirvesi Ekimde 7.19 ile yapýlmýþ, 11 zirve daha yapacak.
Bu düzeltme (pembe 4) bitmemiþ olabilir, maximum düþeceði yer 4.72'dir.
Bu hissede düþüþler bana göre alým fýrsatýdýr, uzun vadeli hedefleri çok daha yükseklerdedir.
Uzun vadeli çoklu zirveleri olacak.
![]()
DUHUL : 1999
DESPEC BÝLGÝSAYAR...
Temeli fena deðil. 2011'de halka arzdan sonra 3.61 gören hisse 2 yýl sonra 0.96 ile dip yapmýþ.
Bana göre bu dipten itibaren 18 dalgalýk bir yükseliþ trendi baþlatmýþ.
3 zirvesini yapmýþ, uzun vadeli 15 zirve daha yapacaktýr.
2.74'ten baþlayan kýsa vadeli bu çýkýþta 5 TL'yi geçebilir, sonra tekrar bir düzeltme gelir.
![]()
GÖZDE...
Bunun bana 1 zirve borcu var. Fetö-metö derken bizim 1 zirve hayali gitti.
2011'de 40 krþ'tan yola çýkan Gözde 2014'te 3.62 ile zirve yapmýþ.
Trendin bittiðini varsayýyoruz.Kasýmda 2.25 kýrýlýnca stop yapmýþtým.
Bugün baktým tekrar 2.24 olmuþ.
Bence bu düþüþ C dalgasý olup 6 dalgalýk trendin 3 dibini görmüþ.
1.68 altýnda 3 dip daha yapacak olup 2.37 yukarý geçilirse bu tahminimi çöpe atarým.
![]()
DOGUSAN...
90'lý yýllarda baþlayan trend 2001 baþýnda 5 TL ile noktalanmýþ.
16 yýldýr düþüþ trendinde olan ve C dalgasýný bitirememiþ bir hisse.
DOHOL gibi 2003 baþýnda gördüðü 0.37'nin 1 týk altýný görmeden yeni bir trend baþlatamaz diye düþünüyorum.
![]()
Sevgili abim Mohikan;
FENER de durum nasýl gözüküyor grafik yorumu olarak? Þimdiden teþekkürlerimi sunuyorum...
Mohikan abey hoþgeldin,
THY için son çeyrek kar, yýlý da dengede kapar dedim, arayýp buldurma bana
Bu çeyrek yine zarar geleceði için kaðýtta 5,1-6,1 arasý dalgalanma sürer diyorum ama varlýk fonu bunu 7-8'e kadar çizecek diyorlar duyuyorum.
Carrefour bence de pahalý, ama perakende sektörü komple böyle, Migros'un özsermayesi, açýkladýðý zarara filan bakýnca görürsün, bunlarda ciro büyümesine bakýlýyor, Carrefour özelinde de Maltepe Carrefourun satýþý bekleniyor.
Tekfende yine golü büyük yedin
Maalesef bu zirvelerde bende de yok, ama Odaþ'ýn 20 civarýna yapacaðý ataklarda kaptýrmadan tutacaðým, tabii ki tekrar 5 filan görmeyecek
Senden ricam þu, grafiðin bugünkü kýsmýný unut, 1 yýl önceye dön, banviti say, 11 görebilecek misin
Ya da 3 yýl önceye dön, Petkim'in 2 yi geçemediði grafiklerde 4,70 sayýlabiliyor mu, merak ettim
Endeksi referandumdan sonra diyelim ki jöleli veya halletmesi bizzat kendi çizdi 94.100 Yaktý tabelada, sen artýk hedef 150.000 diyecek misin yoksa 2013 zirvesine 3 deyip bu yaþadýðýmýz 5. Dalga mý diyeceksin, merak ediyorum.
Edit: bi de saçma sapan hisseleri saymam dedin yine yeminini bozdun, vakfn saysan ne olur saymasan ne olur, boþver, x30 ya da x100 dýþý ilgilenme, þu forumdan 5-10 Kiþi birleþsek yüzde 5-10 unu alabileceðimiz þirketlerle ilgili talepleri görmezden gel, sonra yine üzüleceksin
Yer Ýmleri