S&P ve DOW JONES'ta kýsa vade 1 minor zirve kaldý.
Uzun vade sayýmlarý da bitti.
2009'dan beri süren yükseliþ trendi 8 yýlda bitiyor.
Bakalým Mart ve sonrasý neler olacak?
KISA VADE...
UZUN VADE...
![]()
S&P ve DOW JONES'ta kýsa vade 1 minor zirve kaldý.
Uzun vade sayýmlarý da bitti.
2009'dan beri süren yükseliþ trendi 8 yýlda bitiyor.
Bakalým Mart ve sonrasý neler olacak?
KISA VADE...
UZUN VADE...
![]()
DUHUL : 1999
Herkese bol kazançlar dilerim.
DAX...
KISA VADE...
3 MÝNOR zirve kaldý.
12.400 geçse de geçilmese de 9 yýllýk trend bitiyor.
Ben 12.400 geçemeyeceðini düþünüyorum.
Çünkü uzun vade sayýmý bunu gösteriyor.
Geçse de akýbeti yine aynýdýr.7500'e kadar düþebilir.
KISA VADE...
UZUN VADE...
![]()
BOVESPA...
Bugün sambacýlar kapalý idi.
Sayýmlar dün bitti.
KISA VADE...
ORTA VADE...
UZUN VADE...
![]()
Mohikan hocam
Çok teþekkür ederim...
Burada yazdýklarým tamamen kendi senaryolarýmdýr YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR....
Nacizane okuyup mantýðýma yatan durumlarý sizlerle paylaþmak istedim ....
VIX endeksi ( Amerikanda iþlem gören “korku endeksi”)
Volatilite artýyorsa
1)Talep artýyordur
2)Korku artýyordur
Volatilite genelde düþüþlerde daha çok artar, çünkü düþüþler çok daha sarsýcýdýr.
Önümüzdeki günlerde borsalar eðlenceli olacak.
Trump þu anda çok seviliyor, endeksler gerilemeye baþladýðýnda ayný popülarite devam edecek mi tartýþýlýr.
Her gün yeni zirve yapan ABD borsalarýnda nihai zirve civarýna gelmiþ olma ihtimalimiz giderek artýyor.
ABD borsalarýndaki bir satýþýn etkisi çeþitli ölçülerde diðer borsalara da olacaktýr. Bize etkisi özellikle düþüþ dönemlerinde çok daha fazla oluyor.
Bizim piyasanýn da her ne kadar finansal okur yazarlýk yok dense de dýþarýdaki algýlamaya benzer hareket ettiðini rahatlýkla söyleyebiliriz. Piyasamýzda da korkuya yatýrým çok popüler, DB Varant verisinden derlediðimiz rakamlarda açýkça görülüyor, yatýrýmcý endeks yükseldikçe put almýþ þimdi kuzu kuzu itfayý bekliyor:
Þubat ayý vadeli kontratlarýn vadesi dolmadan endekste (BÝST) bir hareket zor, vade bitecek bu kontratlar deðersiz itfa edecek ondan sonra düþüþler alým fýrsatý olarak deðerlendirilmeye cesaret geri gelmeye baþladýkça endeks de düzeltme yapmaya / düzeltmeyi hýzlandýrmaya devam edecek.
XIV / VXX fiyat hareketleri korkma / kork paritesi de önemli, parite korku lehine geliþtiðinde öncü gösterge olarak dikkate almak gerekir.
Elimdeki tüm hisselerle vedalaþtým, zaten %4 kalmýþtý,
artýk VIOP iþlemleri yapacaðým sadece.
Ellerine saðlýk Dostum,
Mart ayýnda artýk en azýndan 86xxx lerin görülmesi gerek diye düþünüyorum ama sonrasýnda 1 yukarý daha beklentim var.
Çökmeyi bundan sonra bekliyorum.
Yani sonuç olarak hemfikiriz sadece zamanlama konusunda ben biraz daha zaman olduðunu düþünüyorum.
Bu arada düþüncelerini okumak, analizlerini görmek beni çok sevindirir.
Lütfen daha sýk yaz. Özellikle varantlar konusunda daha sýk bilgi verirsen yön konusunda elimizde bir veri daha olur,
bazen yoðunluktan atlýyoruz.
Son düzenleme : JAS; 22-02-2017 saat: 10:37.
Yer Ýmleri