Sn. deðerli kardeþim Uyvar41;
Arada bir siyasi-sosyal nitelikli paylaþýmlar yapýyorum ama bu topiðin primer amacý siyaset yapmak deðil.
Dolayýsýyla bu bahsettiðin sorunlar hakkýnda elbette benim de görüþlerim var
Ama bu siyasi konularýn çoðuna bu topikte girmedim, çünkü gereksiz bir tartýþma baþlatmak istemiyorum.
Yoksa ideolojinin, jeopolitiðin daniskasýný yaparým.
Bu ülkede siyasi veya ideolojik görüþlerini karþý tarafa empati yaparak paylaþan insan sayýsý çok azaldý.
Herkes ilkel bir hooliganizm içinde takým tutar gibi, karþý tarafa hakaret ve küfrederek fikirlerini yazýyor.
Ýþin daha ilginci bu hakaret ve küfürleþme , kendine sözde dindar diyen ve iktidar yandaþý olan kesimde çok daha fazla.
Bu konulara bugün ilk defa giriyorum.
Bugün dindar geçinen din bezirganlarý 40 yýldýr bu FETÖ denen þarlatanýn kýçýný yalýyordu...
Ben 50 yaþýndayým, 40 yýldýr bu adamlarý tanýyorum...
Fethullah denen þarlatan yobaz adamýn Türkiye'ye getirmek istediðini -bak bunda çok ciddiyim- 10 yaþýnda camide kuran kursuna giderken anlamýþtým.
O zaman benden büyük abilerim vardý hocaya giden, hepsi Atatürk'ü eleþtirir Erbakan'ý överlerdi.
Türkiye Cumhuriyet'inin kuran hemen herkese düþmandýlar.
Ben onlara karþý Atatürk'ü savunurdum.
Yakýnlarým, akrabalarým içinde zamanýnda þimdi FETÖ denilen oluþuma katýlanlar vardý...
Aralarýna davet ettiler reddettim, bazýlarýyla iliþkimi kestim...
Hisar Camisine her Cuma Fetö'nün hutbesini dinlemeye giderler beni de çaðýrýrlardý, gitmedim.
Ýzmir'li olmama raðmen hayatýmda FETÖ'nün yüzünü bile görmedim.
Anadoluda mecburi hizmette çalýþtýðým þehirde bir tek cemaatin özel okulu olduðu için imkaným olduðu halde çocuklarýmý ilkokulda FETÖ'nün okuluna deðil devlet okuluna göndermek zorunda kaldým...
FETÖ'ye girip sonra çýkan insanlar da oldu çevremde.
Ýþin daha da ilginci çýkarý için cemaate girip, çýkarý zedelenince bundan çýkan adamlar FETÖ'ye benden daha çok küfrediyordu...
Bugün de zamanýnda bunun malum yerlerini yalayanlarýn FETÖ'ye bizim etmediðimiz küfürleri etmesi ilginçtir. Hatta benim þöyle bir teorim var:'' Bugün FETÖ'ye en çok küfür edenler zamanýnda onu en çok yalayanlardýr'' diyorum...
5-6 yýl önce bunlarýn devletin her organýna hakim olduðu bir dönemde,
FACEBOOK'ta cemaati eleþtiren paylaþýmlar yaparken savcý bir arkadaþým beni uyarmýþ ve baþýna iþ açacaksýn, bu paylaþýmlarý kes diye beni uyarmýþtý...
Bu arkadaþým da meðer kripto FETÖ'cü imiþ, þimdi yurt dýþýnda kaçak.
Yýllar süren sýzýntý AKP döneminde ivme kazanýp devleti ele geçirme aþamasýna gelince düþman olduklarý anlaþýldý.
Evet bu tehlike bertaraf edildi...
Ama yeni bir cemaat yapýlanmasýnýn yýllar sonra ileride bu ülkenin baþýna bela getirmeyeceðinin garantisi var mý? YOK...
Ýlkokul 5'te Atatürk'ü eleþtiren, iftira atan bu adamlara karþý Atatürk'ü savunan o çocuk bugün de ayný yerde...
40 yýldýr FETÖ ile mücadele eden çocuk, milim kýmýldamadan yine ayný yerde...
Yer Ýmleri