Konut ta arsa payı var. Devlet arsa verir ucuza kooperatiflere arsa payı düştüğünde %30 düşer en az maliyet.
Konut ta arsa payı var. Devlet arsa verir ucuza kooperatiflere arsa payı düştüğünde %30 düşer en az maliyet.
Şehir içindeki kentsel dönüşüm de müteahhit %50 veriyor yaklaşık bir daire kendine bir dairede arsa sahibine yapıyor. Bunlar şehir içi güzel yakın yerler olduğu için şu an buna yapabilecek şey yok. Ama şehre yakın bir yeri imara açar oraya tramvay ile hızlı kolay ulaşım yapar alt üstyapı yaparsan ucuz arsa verirsen kooperatif şeklinde belli adet üzerinde sayı şartı koyarsan kooperatif için 100 gibi. İnsanlar kooperatif kurar ucuza mal eder önce bu günkü şartlara uyumlu denetim kanun vs koymak gerekir. Hatta yönetim kurulu içinde devletin belirlediği biri olmak şartıyla. Eğer gerçekten güzel yönetilirse hem konut sorunu çözülür hem mağduriyet ve rant olmaz.
Ben devlet olsam bu işi gerçekten çözeceğim dersem. Binlerce mühendis işçi usta istihdam ederim. Şartları koyarım verimlilik şartı ile. Bunun için araç gereç de alırım. Gerekirse ikinci el. Aynı taşeron mantığı ile. Ortak ekipman desteği ile her yere kooperatiflere bu konuda destek veririm. %50 den fazla düşer maliyet. Örneğin araç şoför ekipman işçi mühendis proje ve desteği hatta gerekli GES enerji yapısı. Yeni yerleşim yerindeki sosyal alanlardaki kira geliri ile bu işin finansman maliyeti de çıkar. İş merkezi, eczane market fırın manav kasap lokanta gibi bir sürü kira geliri olur yeni yerin. Uzun vade de amorti eder.
çıkışta anektarları bırakmayı unutmayın please aakşama![]()
Batık ayıyım poz açacak halim yok
Halk yatırım şöyle sms atmıs teminatları x5e çıkarıyoruz diye 1 kontrat =18500tl ! zaten kaç kaldıraçla işlem yapıyoruzki... nadiren 10 kontrat üstüne çıkıyorum 5 gün taban/tavana göre donsuz kalmama ihtimalini ayarlıyorum zatende x5 yapabilen yarın xu30 400k dayken 1 kontrat endekse 40k (1kaldıraç) para ister mi ? Değiştirmeyem kurum varda ona geçeceğim onunda yarın yapmayacağınn garantisi yok ama x5 teminat artırma ihtimalini göz önünde bulunduruyor mu merak ettim
![]()
çalışmayın kamu bankaları ile, hadi maaş yatıyor vs diyelim..ikinci bir hesap zor mu? zaten borsada işi olanın bankalar üzerinden işlem yapmasını da hiç anlamam, amatör isen neyse..ama günlük takip eden, sık işlem yapan birinin aracı kurumlardan birine geçmesi şart bence.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri