Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Hesabını takip edemem, kim almış kim satmış bilemem, nerden almış nereye götürmüş nerden vermiş bilemem, karşı bacağı kim bilemem. Tek bildiğimiz bir şey varsa o da bankalarda bir operasyon olduğu. Bankaların son 10 günlük grafikisine baktığımızda büyük bir operasyon geçirdiğini görüyoruz. Tribal arkadaşın dediği gibi bu operasyon alnus, ahlatçı ve gedik ile yapılmış.
bu son 15 günde bankalarda kimler parasını katladı, kimler zarar yazdı bizi ilgilendirmez, bizi ilgilendiren kısım operasyon olduğu.
Borsada eskiden büyüklerimiz derlerdi ki, operasyon geçiren tahtalardan uzak durun, uzun bir süre kendine gelemez derlerdi. İlerleyen zamanlarda bakalım bankaların durumu ne olucak.
Hamdım Piştim Yandım
12-13 1-2. QE döneminde takılı kalmamak gerek.
Hikaye akışına/olay örgüsüne uygunsa not da artar, reise nobel de verirler..
yabancı piyasalarda çok ama çok daha iyi fırsatlar oluşuyor...
yerli kaprisi/sığlığının + faiz/kur riski ambargomsu bir olay dışında çekmenin mantığı yok.
tabi hayaller bir tarafa..
Abd komşulara! sevkiyat vitesini acelem var tarzı arttırdı..![]()
Memento mori
Belki bir deneme yapıldı sistem çalışıyor mu diye. Bu kadar kolay olacağı belki de düşünülmedi. Seçimlere yakın tekrar denenebilir.
Atilla Yeşilada tekrar denenir diyor.
Fantezi bir senaryo düşünüyorum:
Mesela ISCTR piyasadan toplanır, iktidara gelince de CHP elindikiler alınıp kamulaştırılır, çağrı ile son 6 aylık fiyat vs denir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
spekülasyon- ve manipülasyon- borsaların doğasında vardır, bizdekinden çok daha vahşileri amerika ve uzakdoğu borsalarında her daim yaşanmıştır.. mesela 2008 çöküşünde ilk olarak martta 6-7 büyükten biri olan bear sterns üstüne yürüdüler, batırdılar- borçları kamuya yükleyip kalan bonfile kısmını jp morgan yuttu.. eylülde lehman brothers benzer şekilde battı, bu sefer kimse kurtarmadı, zaten 600 milyarlık pasifin yarıdan fazlası uzakdoğululara aitti, korelilerin parası gitti daha ziyade.. bi ay içinde citi, aig, ipotek şirketleri vs en büyük finans kurumları iflas noktasındaydı- o noktada fed müdahale etti, hepsini kamulaştırdı, sınırsız sermaye enjekte etti, sistemi kurtardı
bizde olan ne ? kar rekoru kıran, pd/dd çarpanı 0.4x olan banka hisselerini kaldırdılar, bugün hala defter değerine bile varamadı bankalar, hala 1.0x bile değiller- 15 sene evvel çoğunluk hisseleri 3.0- 4.0x çarpanlarla satılmıştı yabancılara..
Yer İmleri