Onu þöyle yorumlarým reis olsaydým..
Evler erzak ile dolu..
Marketlerde sýra olsaydý..
Var da alýyorlar....
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onu þöyle yorumlarým reis olsaydým..
Evler erzak ile dolu..
Marketlerde sýra olsaydý..
Var da alýyorlar....
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Cumadan cumaya camiye giderim hutbe dinlemem çoðunlukla siyasete alet olduðu için. Bizim cami küçük ama muhit olarak zengin paralý bir kesim. Küçücük caminin önünde kuruyemiþci, zeytin ve zeytinyaðý satan, meyve sebze, üzümcü var hýrdavat balýk simitçi var. Satýcýlarýn çoðu emekli. Eskiden kimsede mal kalmazdý sürekli alýrdý amcalar dedeler hatta maaþa alan vardýr herkes birbirini tanýr ölmediyse borcunu öder. Üç beþ aydýr zeytinyaðý satan dan alaný görmedim. Nadiren bir tane satýyor kuruyemiþci de sattýðý yol parasýný kurtaramaz. Üzümcünun ilçeye gidip gelmesi 4000 TL. 40 kasa üzüm parasý. Kýþ geldi ilçeden bedava patatesi tarladan toplasan gidip getirsen 500 TL yakar. Bu seneye bakýp çiftçilik hayvancýlýk yapan zararýna yapmam dese seneye et süt sebze ekmek bulamazsýn.
Tarlada üretenin tüm giderleri %200-300 artýyor ama tarladan satanýn ürünün fiyatý % 50 artmýyor.
Dolar formunda bursa gar raporu vardý. Bende bizim köyden rapor vereyim. Krediye bulaþmayan bulaþamayanla hariç çoðu ineði býraktý koyunu da azalttý. Nohut ve aspir eken hariç para kazananlar yok. Oda denemelik az ekmiþler. Nohut kurak yerlerde ekilir çok yaðmur yaðarsa mevsim haricinde nohut yeþerir gürbüz olur ama içi olmaz.
Köylü para kazanmak için ürün ekmez...
Onun getirisi inþallah seneyedir..
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yurtdýþýnda da bankalarýn piyasa defter deðeri ortalama %1 lerde diyorlardý. Þimdi onlara göre hala ucuz kalmýþ gibi dursalar da Özkaynak karlýlýklarý oldukça düþük.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Komþularýn bir araya gelmiþ seni apartmandan içeri sokmuyorlar,üstelik evine teröristleri gönderiyorlar,öncelikle bu nasýl komþuluk diye sorgulamak lazým.!
Apartmana (AB ye) dünkü SSCB ülkelerini alacaksýn,beni 60 yýl apartmanýn kapýsýndan içeri almayarak oyalayacaksýn.
Sonra benden iyi komþuluk bekleyeceksin.
Aptal yerine konmak buna denir.
Yer Ýmleri