Bu arada 2 günde apsd -60.000 oldu.Kasa boþaldý...ilk defa böyle bir þey görüyorum.
Azýlý shortçular vardý.
Borsa düþtüðünden beri yoklar.ilginç.
tarkan,manif,tokatýnyýldýzý,metin 68...ses verin hele..
Bu arada 2 günde apsd -60.000 oldu.Kasa boþaldý...ilk defa böyle bir þey görüyorum.
Azýlý shortçular vardý.
Borsa düþtüðünden beri yoklar.ilginç.
tarkan,manif,tokatýnyýldýzý,metin 68...ses verin hele..
Küresel resesyon,faiz artýrýmý derken FED HAVLU atacak..iþte o zaman ALTIN-EREÐLÝ alýnýr.
uygun zamanda; EREÐLÝ-YKBNK-DOHOL-SAHOL-KCHOL-THYOL-GARAN
ALINIR VE beklenir..Endeks giderse bunlar mutlaka gider.
sn the ekonomist ,
dün akþam belirttiðim güzergahlar içinde gün geçirdik yarýnýda oynak bir gün beklentim mevcut.
günlükteki bar normal þartlarda yukarý hareketin devamýný gösterir ama þuanki konjöktörde tuzak olma ihtimalide mevcut ben oyumu kýrmýzý kapanýþtan yana kullanýyorum.Süreç bana göre yukarý aþaðý günler geçireceðimizi düþünüyorum bu vade sonu , teknik göstergeler soðutup 3. çeyrek bilançolar alýnmaya baþlanacakdýr.
Büyük bir av yutarsan sindirmek için köþene çekileceksin.
Muhtemelen þu an paralarýný saymakla meþguller.
https://www.dailymotion.com/video/xd6p7c
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
ilk defa deðil tabii, arada olur böyle sert poz kapamalar.. bu haftanýn özelliði aracý kurumlarýn teminatlarý son günlerde 3-5 kat arttýrmalarý, doðal olarak açýk pozisyon sayýsýnda düþüþ var.. normalde bunu short lehine deðerlendirmek gerekirdi, ama dediðim gibi bu zoraki bir kapama/kapattýrma eylemi, o yüzden düþüþ lehine deðerlendirmemek lazým
endeks vadeli aps bugün 35 bin azalmýþ, yani 1.3 milyar TL poz kapama
hisse vadelilerde ise totalde 2.8 milyarlýk poz kapama olmuþ
kalan açýk poz, endeks vadelide 12 milyar TL, hisse vadelilerde 38 milyar TL.. normal tempoda hisse vadelilerde toplam 15-20 milyarý geçmezdi aps, ama son banka rallisi "hisse al- vadelisini shortla" arbitrajýný körükledi, hisse aps 45 milyara kadar çýkmýþtý, son iki gündür hem ralli kesintiye uðradý hem teminatlar patladý, zoraki pozisyon kapamalara yol açtý
uzun zaman sonra ilk defa görüyorum derken; APSS 300.000 olmuþ...bunu kastettim.
Vadeden 12. gündür uzaktayýz ama 300.000
Yer Ýmleri