Originally Posted by
nosfecagri
Neyse iþte ak boy lafýný iade ederim.
Eðer anadolu çomarý vs anlamýnda söyledi isen, ben kendim söylüyorum zaten. Ama ak boy dedin mi duracaksýn ben hayatýmda reise oy vermedim, hayatýmda da partici olmadým.
Çomar filan demem, ama kastettiðim partizanlýk, oy verme babýnda deðil ak boy derken. Ben iþin biraz genetik-toplumsal kodlamasýndan bahsediyorum. Zaten sen de bu durumu zaman zaman itiraf ediyorsun.
Mesela bir örnek vereyim. Adam diyor ki, lider güçlü olacak, kodumu oturtacak, sert, dediðim dedikçi olacak. Ýþte bu genetik, ya da toplumsal kodlama. Adam kibar, nazik biri görünce zayýf zannediyor, höt zöt deðilse karþýdaki hemen üste çýkmaya çalýþýyor.
Ya da adam diyor ki, reis ya da akp yi sevmem, çok da eleþtiririm, ama kk ile reis yarýþsa kk ya oy vermem, oy vermeye gitmem..bu bence ak boyluk, illa partizan olmana gerek yok, zihniyet meselesi.
Geçen bir yerde okudum hoþuma gitti. Adam diyor ki, rakibin insan olmasýna, hatta canlý olmasýna bile gerek yok. Odun olsa, oduna oy veririm Ben de benzer düþüncelere sahibim az çok.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri