Sabýr konusunda haklýsýn.
Daha önce burada paylaþtým,ÝÞC 0.28-0.25 arasý,Ereðli 1 dolar 0.76 arasý alýcýyým demiþtim.(olursa)
Þefkatse,Hatun bugün kuaföre gitti saçlarýný sarýya boyatacak,evin barýnda mum ve müzik eþliðinde kadeh tokuþturucaz.
https://www.youtube.com/watch?v=O60S-w5GyO8
YTD
Son düzenleme : dva glaza; 29-09-2022 saat: 18:58.
Þahna abim geç yaþda son anda ipden alýndým.
yoksa çokdan bi isimsiz mezarým olurdu.
Bu hayat bana göre deðil.
Paradan para kazanma referandumu yapýlsýn ilk önce ben gider oy veririm.
Yaptýðým iþden medet ummuyorum.kazancýmý helal bulmuyorum.
Dipsiz kuyuda can çekiþiyorum.
Rabbimin verdiði cezadýr bu maleyani boþ iþ.
Ne katma deðer üretiyorumki.
Dünyaya ne faydam var benim.
Kazanýrken helal kazanamasamda harcarken helal harcamaya çalýþýyorum.
Ben borsacý olarak yaþasamda insan olarak ölmüþüm aðlayaným yok.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Itne pala gene göstermiþ ama elletmemis. Alacan madem neden satýyorsun inek.
S&P, Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltti
LONDRA (AA) - Uluslararasý kredi derecelendirme kuruluþu Standard & Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yýla iliþkin büyüme tahmininin yüzde 5,2'ye, gelecek yýla iliþkin büyüme tahmininin ise yüzde 2,8'e yükseltildiðini bildirdi.
Kredi derecelendirme kuruluþunun yayýmladýðý "Küresel Ekonomik Görünüm, EMEA (Avrupa, Orta Doðu ve Afrika) ve Geliþen Piyasalar; Enflasyonu, Faiz oranlarýný ve Büyümeyi Dengelemeye Çalýþmak" baþlýklý raporunda, Türkiye'nin bu yýl ve gelecek yýla iliþin ekonomik büyüme tahminleri yükseltildi.
Raporda, Türk ekonomisinin bu yýla iliþkin büyüme tahmininin 1,7 puan artýrýlarak yüzde 5,2'ye revize edilmesine gerekçe olarak, bu yýlýn ikinci çeyreðinde büyümenin beklentinin üzerinde gerçekleþmesi ve kýþ aylarýna kadar sürmesi beklenen turizm sektörünün güçlü performans sergilemesi gösterildi.
S&P raporunda, Türk ekonomisinin bu yýla iliþkin büyüme beklentisinin yukarý yönlü revize edilmesi yönündeki kararýn ise ilerde geniþleyici makroekonomik politika adýmlarýnýn devam edeceðine iliþkin beklentileri yansýttýðý kaydedildi.
Raporda, 2023'teki parlamento ve Cumhurbaþkanlýðý seçimleri öncesinde hükümetin uygulanabileceði olasý ek politika desteði beklentisiyle, Türkiye'nin gelecek yýla iliþkin ekonomik büyüme beklentisinin de 1,1 puan artýrýlarak yüzde 2,8'e yükseltildiði ifade edildi.
Raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin sert bir küçülmeye gitmesi beklenirken, bölgede gelecek dönemde kredi derecelendirme kuruluþunun temel ekonomik senaryosunda bile 2023 yýlý itibarýyla yüzde 0,3 ile neredeyse yok denecek kadar küçük bir büyümenin öngörülebildiði dile getirildi.
S&P'nin raporunda, bu yýlýn aðustos ayýnda yüzde 80 seviyesine ulaþan enflasyonun geniþlemeci politikalar nedeniyle bir süre daha çok yüksek seviyelerde seyrettikten sonra, enerji fiyatlarýnýn daha ýlýmlý hale gelmesi ve baz etkisiyle kademeli olarak azalarak 2023'te yüzde 40 seviyesine düþmesinin beklendiði belirtildi.
Kredi derecelendirme kuruluþunun raporunda, "Geliþmekte olan bazý önemli EMEA ekonomilerinde ekonomik faaliyet gözle görülür þekilde yavaþladý. Kötüleþen jeopolitik ve finansal koþullarýn, özellikle geliþmekte olan Avrupa'da, yýlýn geri kalanýnda ve 2023'ün baþlarýnda büyüme üzerinde baský oluþturmasýný bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.
Geliþen piyasalarda ise Türkiye'nin güçlü turizm performansýnýn örnek verildiði raporda, "Enerji ihracatçýlarý için hala çok uygun ticaret koþullarý mevcut. Türkiye'nin kýþa kadar uzayacak olan patlayan turizm sezonu da dahil olmak üzere, genel olarak zorlu bölgesel ekonomik görünüm içerisinde bazý parlak noktalar mevcut." deðerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak : Anadolu Ajansý
gecen ýsgyo ozel emýr gecerken 1.6 mýlyon zararla nýye aldý da tabandan almadý muhabbetý vardý...sýmdý o iþi yaðanlar ne kadar karda bý hesaplayýn ...buyuk balýk yakalamýslar demekký
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Yer Ýmleri