Geçen hafta 363.000 ten 337.000 ye soluksuz 1 saatlik düþüþte nerdeyse batiyordum. Elimde yüklü ttkom long vardý piyasa düþmeye baþlayýnca buradan doner oradan diye düþünüp vadeli long açmaya baþladým 357.000 de ful olmuþum, kendimi kaybettim. Gözüne fener tutulmuþ tavþan gibi dondum kaldým bir ara 352.000 den direk terse dönmeye niyetlendim cesaret edemedim.stop olmak aklýmdan bile geçmedi normalde her pozisyonuna kesinlikle þartlý stop yazarim. Piyasa 340.000 altýna inince hem ttkomlarda hemde vadeli endexte inanýlmaz zarardaydim. Mucuze gerekti yukarý hýzlý dönmesi için ama %1 bile ihtimal vermiyordum. Sonra 356.000 ya kadar geri aldýlar. Vadeli pozlarin çoðunu kapayýp ttkomlara hiç ellemedim. Dün akþam hepsini kapadým. Manyak zarardan manyak kara geçtim ama büyük ders oldu. Vobta paçal yaparak poz çoðaltmak intihar denek çünkü o zaman stop yazamiyorsunuz nasýl olsa teminat var diye verirse alýrým diye ama siz aldýkça pala veriyor. Bence en iyi iþlem tek yada 2 parça halinde poz açýp hemen stopu girmek. Stopsuz poz almak mutlaka batýrýyor. Sindirebilecegin zarara stop yazmak gerek kesinlikle. Önceden 2-3 seansta batilirdi þimdi bu piyasada bir kaç saat bile yeter batmaya.

Yer Ýmleri