Tavanýn sebebini bilmiyorum.YTD
ABD Anayasa Mahkemesi 17 Ocak’ta, Halkbank’ýn “Baðýmsýz Yabancý Devlet Dokunulmazlýðý Yasasý”na göre ABD’de yargýlanamayacaðý gerekçesiyle yaptýðý temyiz baþvurusuyla ilgili duruþmadan bir ay önce, bir alt mahkemedeki davayla ilgili dosyanýn tamamýnýn acilen kendilerine ulaþtýrýlmasýný talep etti.
Daha önce Halkbank’ýn, “Baðýmsýz Yabancý Devlet Dokunulmazlýðý Yasasý” kapsamýna girdiði için New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ne baþvurmuþ ancak Hakim Richard Berman, temyiz talebini reddetmiþti.
Halkbank’ýn farklý tarihlerde iki kez kararýn temyizi için baþvurduðu Ýkinci Bölge Ýstinaf Mahkemesi de federal mahkemeyle ayný kararý alýp, temyiz baþvurusunun reddine karar vermiþti.
VOA dan Can Kamiloðlu;nun haberine göre, ABD Anayasa Mahkemesi, Ýkinci Bölge Ýstinaf Mahkemesine gönderdiði yazýda, yasal prosedür çerçevesinde, Halkbank’ýn daha önce temyiz talebiyle baþvuruda bulunduðu bir alt mahkemedeki dökümler dahil tüm dosya kaydýnýn mahkeme tarafýndan derhal tasdik edilerek acilen kendilerine iletilmesini talep etti.
Anayasa Mahkemesi, Ýstinaf Mahkemesi’nde kayda alýnmýþ tüm soruþturma delillerinin, belgeler, ek dosyalar, diskler, video kayýtlarý, ses kayýtlarý ve Halkbank’la ilgili benzer tüm materyallerin ivedilikle özel kargo þirketine baðlý kuryeyle mühürlü olarak kendilerine iletilmesini istedi.
Ýstinaf Mahkemesi’nden ellerinde Halkbank davasýyla ilgili gizli belgeler, kayýtlar varsa bu materyalleri mühürleyip kayýt altýna alýnmasýndan sonra kendilerine ulaþtýrýlmasý da talep edildi.
Anayasa Mahkemesi, eðer bazý bilgiler mahkemeye baðlý þifreli web sitelerindeyse bu linklerin de acilen kendileriyle paylaþýlmasýný istedi.
Dosyalarýn talep edilmesi ne anlama geliyor?
VOA Türkçe’nin görüþlerine baþvurduðu dava sürecini yakýndan izleyen hukukçular, bir ay sonra yapýlacak duruþma öncesi, Anayasa Mahkemesi’nin iki kez Halkbank’ýn aleyhine karar almýþ alt mahkemeden tüm dosya ve delilleri istemesinin ilk duruþmada kararýn çýkabileceði yönünde bir iþaret olduðunu iddia ettiler.
Hukukçular, alt mahkemenin daha önce Halkbank aleyhine iki kez almýþ olduðu kararýn bir benzerini Anayasa Mahkemesi’nde de çýkabileceðini öne sürdü.
YTD
https://www.borsagundem.com/haber/ab...istedi/1709666
KAYNAK YUKARDA
HABER BUGÜNÜN...
YTD
Demek ki görüþülüp karara baðlanacak. Ýlk oturumda.
Geçen gün bir senaryo paylaþmýþtým hayali. Valla uyumlu benim senaryoma göre, önce yargilanabilir kararý çýkacak ama seçimden önce OFAC mý neydi makul bir tutara anlasacaklar.M2101K6G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
''Yazdýklarým tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
''Tek gerçek BeþiktAÞK''
Sayýn MR.Sun ;
DAHA ÖNCE YAZMIÞTIM ; SON 1 KEZ DAHA YAZMAKTA FAYDA VAR DÝYE DÜÞÜNÜYORUM.
1-TAM 21 ÝÞ GÜNÜ SONRA ABD ANAYASA MAHKEMESÝNCE KARAR VERÝLECEK VEYA VERÝLMEYECEK.
YALNIZ ABD ANAYASA MAHKEMESÝ RED VERSE DE, DAVA DÜÞSE DE HER ÝKÝ AÇIDAN (OLUMLU-OLUMSUZ) BÝZÝM YANÝ YATIRIMCILARIN LEHÝNE OLUYOR.
NASIL MI?
A) DAVA DÜÞERSE DAVA DÜÞMÜÞ OLUYOR,OLUMLU.
B) RED YANÝ EVET ABD ALT MAHKEMELERÝNÝN ALDIÐI KARAR DOÐRUDUR YANÝ HALKBANKASI ABD ALT MAHKEMELERÝNCE YARGILANABÝLÝR KARARI ÇIKARSA DA OLUMLU OLUYOR BENÝM TAHMÝNÝME-BAKIÞ AÇIMA GÖRE;
ÞÖYLE KÝ; ABD YARGISININ EN ÜST MAKAMINA BAÞVURDUÐUMUZ ÝÇÝN YARGI AÇISINDAN ARTIK GÝDECEÐÝMÝZ YER KALMIYOR.ALT MAHKEMECE YARGILANIRSAK ; HALKBANKASINA BAKIÞ AÇISINI VE SUÇLAMALARI BÝLÝYORUZ.DOLAYISI ÝLE ALT MAHKEMECE YARGILANMADAN ÖNCE 2 SEÇENEK KALIYOR.
YA YARGILANIP MAHKEMENÝN VERECEÐÝ CEZAYA KATLANACAÐIZ YADA ANLAÞMA YOLUNU SEÇEREK YARGILANMADAN YILLARDAN BERÝ SÜRE GELEN KONU NÝHAYETE ERDÝRÝLECEKTÝR.ZATEN HALKBANKASI GENEL MÜDÜRÜ SAYIN OSMAN ARSLAN; BÝ TARAFTANDA ANLAÞMA YOLU ÝÇÝN ÇALIÞMALARIMIZ DEVAM EDÝYOR DEMÝÞTÝ.
DOLAYISI ÝLE (TAHMÝNÝMCE ) ABD ANAYASA MAHKEMESÝNÝN ALACAÐI HER ÝKÝ KARARDA (OLUMLU OLUMSUZ) YATIRIMCI LEHÝNE DÝYE DÜÞÜNÜYORUM.
NOTLAR:
AÞAÐIDAKÝ 1.VE 2.MADDELER BU SAYFALARDA ÖNCEDEN PAYLAÞILMIÞTIR:
1- ABD ANAYASA MAHKEMESÝ 2.TEMYÝZ MAHKEMESÝNDEN GELEN KARARLARIN %88'ÝNÝ BOZMUÞ GEÇEN 2021 YILINDA..
2- 9 (DOKUZ) HAKÝMDEN 3'ÜNÜ TRUMP ATADI. 6 TANESÝ TRUMPU DESTEKLÝYOR.
******CUMA GÜNKÝ VE KASIM AYINDAN BERÝ CÝTÝ BANK ALIMLARI YOÐUNLAÞMIÞ.
NOT: KALP KIRMAYIN VE BEN YAZDIKLARIM OLACAK DEMÝYORUM-TAHMÝNDÝR*OLASILIKTIR PAYLAÞIMLARIM.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...riyor-6506420/
26 HAZÝRAN 2021 TARÝHÝNÝN HABERÝ YUKARDA..
BURADA ÖNEMLÝ OLAN KONU ÞU;
ABD ANAYASA MAHKEMESÝNÝN OLUMLU-OLUMSUZ BÝR KARAR AÇIKLAMASI...
AÇIKLADIKTAN SONRA YARGIDA ARTIK GÝDÝLECEK EN SON VE EN YÜKSEK MAKAM(ANAYASA MAHKEMESÝ) KARAR VERDÝÐÝ ÝÇÝN YA ALT MAHKEMECE YARGILANIP VERÝLECEK KARARA UYULACAK, YADA ALT MAHKEMECE YARGILANILMADAN ÖNCE ANLAÞMA YOLUNA GÝDÝLECEK..
NOT:ANAYASA MAHKEMESÝ DAVAYI DÜÞÜRÜRSE,KONU KAPANMIÞTIR.ÝHTÝMAL DAHÝLÝNDEDÝR.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.YTD
Son düzenleme : ozannn; 17-12-2022 saat: 20:59.
Yer Ýmleri