Originally Posted by
ozannn
Sayýn BESKÝ; Þöyle anlatayým daha net anla:
Ýlk kez Halkbank davasý ortaya çýktýðýnda yargýç Berman yargýlayacaktý ancak tam jüri toplanýp yargýlama yapýlacakken Halkbankasý yöneticileri 1.TEMYÝZE gitti..1.temyizde OLUMSUZ yanýt aldýk ve bizde üst mahkeme olan 2.temyize gittik.2.Temyiz mahkemesinden de olumsuz yanýt alýnca en son EN ÜST MAHKEME YANÝ NÝHAÝ MAHKEME OLAN EN ÜST Anayasa mahkemesine gittik.
Anayasa mahkemesinin 9 üyesinin çoðunluðu bugün karar almýþ: Diyo ki; 2. temyiz mahkemesinin aldýðý kararý(kovuþturma) ÝPTAL ETTÝM.2.TEMYÝZ MAHKEMESÝ SENDE Halkbank'ýn davayý reddetme teklifini yeniden gözden geçirme emri verdim demiþ.
ÞÝMDÝ 2.TEMYÝZ MAHKEMESÝ YANÝ ALT MAHKEME ; ANAYASA MAHKEMESÝNÝ HAKSIZ BULUP KARARI GÖZDEN GEÇÝRMÝYORUM MU DÝYECEK,BENÝM ALDIÐIM KARARI NEDEN ÝPTAL ETTÝN MÝ DÝYECEK?YTD
Sayýn Ozann,
Biz mahkemeye özetle demiþiz ki; “sen bizi yargýlayamazsýn” o da “hayýr yargýlarým” demiþ..
Ýtiraz, itiraz; red, red..
Dönmüþüz en üst mahkemeye; bunlar (!) beni yargýlamak istiyor; þundan, þundan dolayý yargýlayamaz demiþiz; üst mahkeme iki tarafý da dinleyip bir karar vermiþ: Özetle,
-Eðer bir çeviri hatasý yok ise; 2.temyiz mahkemesi kararýný iptal ediyorsa “davanýn düþmesi” gerekmez mi ?
Yani; üst mahkeme 2.temyize; ben senin aldýðýn kararý iptal ediyorum, ama; “bu kararý sen bi gözden geçir” diyor öyle mi ?
Yapmayýn arkadaþlar😊
Eðer 2.temyiz kararý “ÝPTAL” ise; dava biter..
Bu kadar, buraya kadar..
Yok deðilse; talebimiz olumsuz sonuçlanmýþ ve mahkeme kaldýðý yerden devam demektir..
Yanlýþ yorumluyor veya bir çeviri hatasý içindesiniz arkadaþlar..
Böyle komik bir “yüksek mahkeme” kararý olmaz!.
Olursa da adýna; yüksek mahkeme denmez, aslýnda mahkeme bile denmez ya, neyse!.
Ýnsanlýðýn gerçekliði algýlamasý, çýkarlarýndan ve deðer yargýlarýndan baðýmsýz deðildir..
Yer Ýmleri