Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, ABD Baþkaný Donald Trumpýn açýkladýðý tarifelerin ardýndan Türkiyenin de bu ülkeyle bir müzakere süreci yaþayacaðýný belirtirken, Halk Bankasý konusunun da bu süreçte çözüm hedefiyle ele alýnacaðýný söyledi.
Antalya Diplomasi Forumu sýrasýnda Bloombergin sorularýný yanýtlayan Yýlmaz, yeni dönem ABD-Türkiye iliþkilerindeki pozitif havanýn Halk Bankasý davasýna nasýl yansýyacaðý sorusu üzerine, Uzun yýllardýr bu konuda haklýlýðýmýzý dile getiriyoruz. Önceki dönemde de Sayýn Trumpla Sayýn Cumhurbaþkanýmýz bu konularý defalarca ele aldýlar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanýyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklý seviyelerde bu konular konuþulacaktýr, tartýþýlacaktýr. Bu sorunlarýn sona ermesi elbette Türkiye-ABD iliþkileri açýsýndan, ekonomik açýdan baþka birçok bakýmdan faydalý olacaktýr diye inanýyorum diye konuþtu. Trumpn bu konudaki olumlu kiþisel görüþlerini daha önce dile getirdiðini anýmsatan Yýlmaz,Bu yeni dönemde de her türlü seviyede bu konular konuþulmaya devam edecektir. Temennimiz, beklentimiz bu konularýn bir çözüme kavuþmasý ve NATO da iki güçlü müttefik olan, birçok ekonomik, ticari ve baþka alanlarda gündemi olan iki ülkenin bu konularý geride býrakýp asýl gündemlerine yoðunlaþmalarý her iki ülke için de daha faydalý olacaktýr diye inanýyoruz. ifadelerini kullandý.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.YTD

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri