Alýntý Originally Posted by MrSun Yazýyý Oku
Selamlar, sevgiler...
Seçim öncesi özeller millet ittifaký kazanacaðýný satýn aldýlar ve kamulardan çok çýktýlar, seçimi cumhur ittifaký kazanýnca bu seferde çok düþtüler þimdi toparlýyorlar özeller, kamularýn durumu vahim zaten.
Halk bir tabana oturdu 0.60 USD civarýnda ama ne oturuþ kýpýrdamýyor.
Bankacýlýk endeksi 2013 yýlýndan bu yana sürekli deðer kaybetti diðer bütün endekslere karþý aklýna ne gelirse (sanayi, enerji, elektrik, ulaþtýrma, gýda) yani inanýlmaz ucuz ama tepki vermiyor. Son 1-1.5 yýldýr bir dip çalýþmasý var bankacýlýk endeksinde ama uzadýkça uzadý.
Bankacýlýk endeksinin diðerleri gibi tepki vermemesinin birçok sebebi var.
1. Enflasyon var bankalar rekor kâr elde etseler bile tl bazlý enflasyon muhasebesi ne vurunca kârlar düþük kalýyor.
2. Temettü hiç vermiyorlar, bu sene biraz baþladýlar.
3. Yabancý yatýrýmcý yok, yerlilerin ya gücü yetmiyor veya bu kadar likit kaðýtlara bulaþmak istemiyorlar.
4. Avrupa da da bankalar kötüydü ama yavaþ yavaþ toparlamaya baþladýlar.
5. Çok düþük faizli hazine bonosu üzerinde oturuyorlar, faizler artmaya baþlayýnca ne olacak? Zarar boyutu, Devlet uzun vadeli kaðýtlar ile deðiþtirir umarým.
6. Halk in davasý var hadi kamularý anladýk diðerleri de gitmiyor tüm bankalarý da bu kadar etkiliyor mu?
7. Artýk bankalarýn modasý geçti mi? endeksteki aðýrlýklarý da azaldý bir sasa, hektas,thy endeksi artý kapatmaya yetiyor.

Daha aklýma gelmeyen bir sürü þey vardýr.
Kýsacasý para bankalara girmiyor.
Saðlýcakla kalýn.


M2101K6G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Guzel tespitlerin icin tekrar sagolasin.

Ben de bir tane ekleyeyim. Borsa arz talep meselesidir. Gelen yatirimcilar inanclari geregi bankalara caiz degil diye ugramadilar, yani talep yaratmadilar.