Paylaþtýðým linkten Hakim Sotomayor'un izini takip edeceðiz. YTD
Paylaþtýðým linkten Hakim Sotomayor'un izini takip edeceðiz. YTD
SON DAKIKA TRUMP:
Pazartesi Orta Doðuya gitmeden önce çok ama çok büyük bir duyuru yapacaðýz
Olabileceði kadar büyük
Perþembe, cuma ya da pazartesi duyuracaðýz
Son yýllarda yapýlmýþ en önemli açýklamalardan biri olacak.YTD
ALINTI : Mahkemeye gönderilen baþvurular öncelikle ilgili hâkimin kâtibine yollanýr. Hâkim baþvurunun deðerlendirmesini kendi baþýna yapabilir (reddedebilir) veya baþvuruyu tüm hâkimlere yönlendirebilir.
-------------------------------------------------------------
Anayasa mahkemesinin hakimlerinden Sotomayor kararýný bekleyeceðiz. Tek baþýna dilekçeyi Red etme ihtimali de var. Diðer yol, Hakim atýyorum Cuma gününe kadar Newyork Güney Baþsavcýlýðýna Halkbankasýnýn (bizim) verdiðimiz dilekçeye karþýlýk itiraz dilekçesi verin derse ( Ek süre talep etmezlerse 1 Ay süreleri var ) - sonra 15 gün içinde bizim karþý itiraz cevabýmýz olacaktýr. Bu 45 günlük süreç tahminen 15 Haziran tarihini bulabilir.
Bu aþamalar bittikten sonra ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, x/y/2025 TARÝHÝNDE Halkbankýn temyiz talebiyle yaptýðý baþvuruyu ve baþsavcýlýðýn yaptýðý itirazý deðerlendirmek için bir toplantý yapacaktýr. Burada da baþvurumuz ya RED edilecek ya da KABUL edilecek.
Red edilme ihtimali yüksek olabilir çünkü daha önce Anayasa mahkemesine baþvurduk ve duruþmalý olarak dosyamýzý incelediler..
Baþvurumuz RED edilirse dosyamýz nihai son için Federal mahkemeye geliyor.Federal (bölge) mahkemesinde de duruþmalar baþlamadan önce anlaþma-uzlaþma için son çözüm yolu olabilir..Federal (bölge) mahkemesi nihai(son) kararý verecek mahkeme oluyor.Zaten bu zamaný yani bölge mahkemesinde duruþmalarýn baþlamadan önce ki zamaný bekliyorlar diye tahmin yürütüyorum. Çünkü ya federal mahkemece verilecek karara razý olma ya da duruþmalar baþlamadan önce anlaþma..Baþka yol kalmýyor gibi görünüyor.
Þayet baþvurumuz KABUL edilirse, Anayasa mahkemesinin 9 yargýcýnýn kararý tahminimce 7-8 ayý bulabilir..Bu durumda da sonucu uzun süre bekleyeceðiz...
--------------------------------------------------------------
NOT : 19 NÝSAN 2022 tarihinde ABD Anayasa mahkemesi; aþaðýda ki kararý almýþtý.
Yüksek Mahkeme, Yabancý Devlet Dokunulmazlýk Yasasý(FSIA) kapsamýnda Halkbank'ýn ceza yargýlamasýndan muaf olduðu itirazýný reddetti.
Yüksek Mahkeme, Yabancý Devlet Dokunulmazlýk Yasasýnýn CEZA HUKUKU davalarýna uygulanamayacaðýna hükmetti ancak New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankasý'nýn itirazýný teamül (iç hukuk) hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.
2.Temyiz mahkemesi teamül (iç hukuk) göre baktý ve maalesef Red kararý yani Halkbank Abd yargýlanabilir dediler.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.YTD.
Son düzenleme : ozannn; 07-05-2025 saat: 19:08.
Vakbn yüzde 4 gidiyor,bizim ki yüzde 1,48 ..Biraz canlan artýk gözünü seveyim,teknik de üçgenin sonuna kadar geldin..Kýr bir yöne artýk...
Vakýfbank bugün bilançosunu açýklýyor. Oysa ki Halkbankasýnýn bilanço tahmin beklentisi daha yüksek. Ayrýca Anayasa mahkemesi beklentisi olan bir hisse. Hakim Sotomayor'un
3-5 güne kadar izleyeceði yol önem arz ediyor. Link paylaþtým biliyorsunuz. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sayýn Tigler; kalbimden gelen en içten duygularla yazýyorum. Bende yanýlabilirim, hukukçu deðilim çünkü. Hatalarýmda destek olun lütfen. Tahtayý görüyorsunuz... Benim 1 TL varsa sizin 100 TL olsun. Ýnanýn bu hissede bende yoruldum ama sonuna kadar..... Grsrz. YTD
ForInvest Haber tarafýndan hazýrlanan ForInvest Haber Anketi’ne göre; Türkiye Halk Bankasý A.Þ. (HALKB) için ilk çeyrekte ortalama çeyreklik kâr beklentisi 6.128.400.000 TL, medyan beklenti ise 6.246.000.000 TL oldu. Ankete 17 kurum katýlým saðladý. Halkbank’ýn açýkladýðý çeyreklik 6.404.729.000 TL net kar, beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleþmiþ oldu.YTD
Yer Ýmleri