Amerikan Yüksek Mahkemesi sanýrým Ekimden sonra dava olup olmamasý konsunda karar verecekmiþ
Amerikan Yüksek Mahkemesi sanýrým Ekimden sonra dava olup olmamasý konsunda karar verecekmiþ
Halkbank, Fitch Ratings tarafýndan 18 Haziran 2025'te yapýlan derecelendirme sonucu bankanýn notlarýnýn teyit edildiðini ve "Negatif Ýzleme"den "Duraðan"a revize edildiðini bildirdi.
Ozann bu haberýn býr etkýsý olur mu?
Katýlým bankasý kuruyoruz dedý. Hýc etký etmedý. Hýc býr seyý fýyatlamýyor.
ozannn ozannn þu an forumda
Gümüþ Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
4,093
KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/gundem/t...esinde-7387206
TARÝH: 10 HAZÝRAN 2025
ALINTI: Cumhurbaþkaný Erdoðan ile ABD Baþkaný Trumpýn, 24-25 Haziran tarihlerinde Lahey yapýlacak NATO zirvesinde görüþmesi bekleniyor.
Görüþmedeki en önemli baþlýðý F-35 dosyasýnýn da içinde yer aldýðý Caatsa yaptýrýmlarý oluþturacak.
Görüþmenin ikili iliþkilerdeki önemli gündem maddelerini; savunma sanayii alanýnda iki ülkenin iþ birliðini geliþtirmek için CAATSA yaptýrýmlarýnýn sonlandýrýlmasý, F-16 tedarik sürecinin neticelendirilmesi ve F-35 programýna Türkiyenin yeniden katýlýmý konularýnýn sonuçlandýrýlmasý oluþturacak. Fidan, ABD yönetiminin Caatsa yaptýrýmlarý konusunda hukuki bir çalýþma yaptýðýný söylemiþti.
--------------------------------------------------------
KAYNAK: https://www.ntv.com.tr/ntvpara/cevde...nESVQq6lwWejVA
TARÝH: 15 NÝSAN 2025
ALINTI: Antalya Diplomasi Forumu sýrasýnda Bloombergin sorularýný yanýtlayan Yýlmaz, yeni dönem ABD-Türkiye iliþkilerindeki pozitif havanýn Halkbank davasýna nasýl yansýyacaðý sorusu üzerine, Uzun yýllardýr bu konuda haklýlýðýmýzý dile getiriyoruz. Önceki dönemde de Sayýn Trumpla Sayýn Cumhurbaþkanýmýz bu konularý defalarca ele aldýlar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanýyorum ki hem LÝDERLER düzeyinde hem farklý seviyelerde bu konular konuþulacaktýr, tartýþýlacaktýr.
----------------------------------------------------------------------------
KAYNAK: https://www.mfa.gov.tr/disisleri-bak...an-2025.tr.mfa
TARÝH: 3 HAZÝRAN 2025
ALINTI:
SUNUCU- Peki, Sayýn Bakan son soru olarak, az önce ifade etmiþtiniz bugün Rubio ve Witkoffla görüþtüðünüzü, Türkiyeyle Amerika ikili iliþkileri baðlamýnda neler söylemek istersiniz? Bazý sorunlu alanlarýmýz hala mevcut, bunlarda ne gibi ilerlemeler kaydedilecek?
DIÞÝÞLERÝ BAKANI HAKAN FÝDAN- Ben yapýcý, iyi niyetle çalýþmalarýn sürdürülmesi halinde mesafeler kat edileceðine inanýyorum. Biliyorsunuz, temel problemimiz iþte Suriyede konular vardý, yaptýrýmlarýn kaldýrýlmasýnda Sayýn Trumpýn, Cumhurbaþkanýmýzýn talebi üzerine ve bölgedeki Suudi Arabistanýn da yaklaþýmý üzerine aldýðý bir karar oldu. Bu fevkalade önemli. Bizim açýmýzdan bu konunun hayata geçmesi, bizim bekamýz açýsýndan da önemli. Daha sonra CAATSAyla ilgili þu anda devam eden çalýþmalarýmýz var. Orada gerçekten onlar da iyi niyetle bir yol aramaya baþlýyorlar, çünkü kanunun metni hazýrlanýrken çok farklý hazýrlanmýþ, oradan nasýl çýkabiliriz diye bir arayýþ var.
Sayýn Trumpýn Sayýn Cumhurbaþkanýmýzla yaptýðý görüþme sonrasýnda verdiði bir direktif bu da, ona hukukçularý bakýyor, bizim arkadaþlar da buna bakýyorlar.
Diðer taraftan, iki ülke arasýndaki ekonominin, ticaretin daha da ileri taþýnmasý, iþte ihracatýna izin verilmeyen birtakým mühimmat ve yedek parça, silah yedek parçasý ve ana malzemenin ihracatýna izin verilmesi gibi konularda da artýk olumlu iþaretler alýyoruz, aðýr aðýr orada da açýlýmlar var. Ben genel manada iyiye gittiðini gözlemliyorum, o yönde de çalýþmalar var, ortak mekanizmalarýmýz var, bu mekanizmalarýmýz çalýþýyor. Biliyorsunuz, Washingtona ziyaretimiz olmuþtu. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da muhtemel bir ziyareti için hazýrlýklarýmýz devam ediyor Amerika tarafýyla. Ýyi gidiyor genelde.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YTD
Fitch, HALKB ýn Notlarýný Korudu ve Ýzlemeyi Kaldýrdý
Fitch Ratings, Halkbankýn uzun vadeli yabancý para cinsinden kredi notunu 'B+' ve yerel para cinsinden kredi notunu 'BB-' seviyelerinde korudu ve Negatif Ýzleme (RWN) listesinden çýkardý. Her iki notun görünümünü Negatif Ýzlemeden Duraðana revize edilmiþtir.
Viability Rating (baðýmsýz finansal güç notu) 'b-' seviyesinde, devlet desteði notu ise 'b+' olarak teyit edildi.
Öne çýkan baþlýklar: Fitch, Halkbankýn kredi notlarýnýn Türk devletinden olasý destek beklentisiyle belirlendiðini ve devletin döviz likiditesindeki kýsmi iyileþmenin bu desteði desteklediðini belirtiyor. Banka Türkiyenin 4. büyük bankasý olup, devlet destekli KOBÝ kredilerinde politika rolü üstleniyor. Zayýf kredi büyümesi, yýlýn ilk çeyreðinde sektör ortalamasýnýn altýnda kaldý. Takipteki kredi oraný %2,4 e yükseldi. Fitch, bu oranýn 2025 sonunda %2,8 e çýkmasýný bekliyor. Karlýlýk düþük seyrediyor; faaliyet karý/risk aðýrlýklý varlýklar oraný %1,4. Sermaye tamponlarý zayýf; çekirdek sermaye oraný %9,8 (forbearance hariç: %8,6). Mevduat fonlamasý aðýrlýklý olup döviz mevduatý oraný %28 seviyesinde.
ABD de devam eden dava süreci, banka için risk oluþturmaya devam ediyor ancak Fitch bu belirsizlik nedeniyle notu izlemeye almaktan vazgeçti.
Fitch Ratings Inc., Amerikan kredi derecelendirme kuruluþudur.
Son düzenleme : ozannn; 20-06-2025 saat: 18:42.
ABD de devam eden dava süreci, banka için risk oluþturmaya devam ediyor ancak Fitch bu belirsizlik nedeniyle notu izlemeye almaktan vazgeçti.
Fitch Ratings Inc., Amerikan kredi derecelendirme kuruluþudur.
NOT: Ayný haberleri 2 kez bazen 3 kez copy yapýp gönderiyorum.Okumak istemiyorsan ENGELLE TUÞU MEVCUTTUR.
Son düzenleme : ozannn; 20-06-2025 saat: 18:43.
Deðerli arkadaþlar; 18 Aralýk 2024 tarihinden itibaren 2.kez ABD Anayasa mahkemesine baþvuru için bekledik.Halkbankasý avukatlarý baþvuru dlekçesi için uzatma talep etti ve hakim Sotomayor 5 Mayýs 2025 Tarihine kadar zaman vermiþti.Bizde dilekçemizi 5 Mayýs 2025 tarihinde teslim ettik ancak 1,5 ay geçmesine raðmen dilekçemizin dava kayýtlarýna alýnýp-alýnmadýðýný bilmiyoruz.Hiç bir bilgi maalesef yok.Duymayla bu iþ olmaz benim mantýðýma ters...Resmi açýklamalarý takip ediyorum.Þu an ; önümüzde ki hafta NATO toplantýsýný ve oradan gelen geliþmeleri takip etmekte fayda olabilir.
NOT: Takastan anlamam ama yabancýlar (cýty) hisseyi topluyormuþ.Bu konuda bilgisi olan varsa düþüncesini yazarsa seviniriz.
Yarýn ve pazar günü gençlerimizin sýnavlarý var. Kolaylýklar-baþarýlar diliyorum.YTD
Yer Ýmleri