Arkadaþlar; öncelikle sayýn moon shadow baþta olmak üzere rahatsýzlýðýmdan dolayý nezaket gösteren herkese çok teþekkür ediyorum. Allah razý olsun. 4.5 sene taþýdým bu hisseyi ve 4.5 maliyetle taþýdýðým hisseleri 24 TL verdim. Anayasa mahkemesi 1. kararýnda YABANCI DEVLETLER DOKUNULMAZLIK YASASI gereðince halkbank yargýlanabilir demiþti. Ama bir de iç hukuka göre Temyi mahkemesi blr kez daha baksýn dedi ve temyiz mahkemesi yine RED kararý aldý. Açýkcasý Yabancý devletler dokunulmazlýk yasasý gereðince Halkbankýn baþvurusunu 1. kez RED eden Anayasa mahkemesinin bu 2. kez deðerlendirmesinde TAHMÝNÝMCE olumlu bir karar çýkma ÝHTÝMALÝ DÜÞÜK gibi görünüyor.. Peki olumsuz karar çýkarsa ne olabilir? Dosya davanýn açýldýðý ilk yer olan New YORK Güney mahkemesine geliyor. Burada da duruþmalý mahkeme süreci devam edecek. Ne kadar sürecek bilemiyorum? Bu mahkemenin vereceði kararýda bilmeyen yok.. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YTD
Halkbankasý; dosya Newyork güney mahkemesine gelirse mahkeme sürecine devam edilecek diye okumuþtum. Yani bu mahkemenin vereceði karar nihai karar oluyor. Öncesinde anlaþma olabilir mi? Olabilir ama þimdilik bir iþaret ne gördüm ne de bi yerden okudum.. Ceza verilirse veya anlaþma yoluna gidilirse ödenecek miktar nereden karþýlanacak? banka finansallarýna etkisi olur mu? gibi konular bende soru iþareti olarak kalmýþtý.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YTD
Atýyorum 3-5 gün sonra Anayasa mahkemesi Halkbank davasý için þu tarihte duruþma takvimi verdik diye karar aldý diyelim.. Ýlk baþta karar olumlu algýlanýr ama Anayasa mahkemesinin tekrar 2. kez mahkemeyi görüp karar almasý 8-10 ayý bulabilir. Geçmiþ takvim böyle olmuþtu. Hukukçu deðilim ve uluslararasý bir mahkemeyi bilmekte mümkün deðildir. Bir tahmin- olasýlýk yürüttüm sizlerlede paylaþtým. HÝSSEM YOKTUR. YTD
KAYNAK : https://www.ekonomim.com/ekonomi/hal...-haberi-828162
ALINTI : savcýlýk 5 Aðustosta savunmamýza cevap verecek, daha sonra da Yüksek Mahkeme ekim gibi bunu bir sonuca baðlayacak. Eðer aleyhimizde çýkarýrsa bu sefer yerel mahkemede esastan duruþmalarda bankamýzý savunacaðýz ve burada da ciddi hazýrlýklar içerisindeyiz. Çünkü bunun normal bir bankacýlýk soruþturmasý olmadýðýný düþünüyoruz, bunun siyasi olduðunu düþünüyoruz dedi. YTD
19 NÝSAN 2023 ABD ANAYASA MAHKEMESÝ KARARI ÞU ÞEKÝLDE OLMUÞTU:
ABD'de son yargý merci olan Yüksek Mahkeme, Halkbankýn Yabancý Devlet Dokunulmazlýk Yasasý kapsamýnda, hakkýndaki davanýn düþmesi talebiyle yaptýðý baþvuruyu deðerlendirdi.
Karara göre, Yüksek Mahkeme, Yabancý Devlet Dokunulmazlýk Yasasý kapsamýnda Halkbank'ýn ceza yargýlamasýndan muaf olduðu itirazýný reddetti.
Yüksek Mahkeme, New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankasý'nýn itirazýný teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.(Ýstinaf mahkemesi yine Red kararý vermiþti.) Hayýrlýsý olsun.YTD
evet arkadaþlar sabah vererek baþlamalarý en azýndan iyi diyordum ama sanki bokunu çýkaryorlar gibi reiste bununla ilgili bir açýklama yapmayarak sadece her þey iyi diyerek geciþtirmesi piyasayý kan emicilere býraktý
Yer Ýmleri