teşekkürler Başkan ve arkadaşlar engelli raprumla emekli oldum yaşlılık aylığı alıyordum 2020 de kontrol muayenesine çağırdılar düşük çıkınca maaşımı kestiler mahkemenin son aşamasına geldim 3 yıldır uğraşıyoum raporu 2002 de almıştım devlet hastahanesinden kuralsızlık yok hakkımı arıyorum bende
Geçmiş olsun tartışmalı bi durum olmuş inşallah malulen emekli olduğunuz dönemi sigortalılık süresinden kesmezler 94-2012 18 sene 2020 den sonrada çalışmışsanız 20 sene eder eğer aradaki süreyi sigortalı süresinden saymazlarda 5 yıl daha beklemen gerekir 18 sene bil fiil primin yatmışsa zaten 5.000 günü tamamlamışsınız. Yaş sıkıntısıda yok sadece sigortalılık süreniz belirsiz.
bir halt olacağı yok.
Seçim Haziran 11 de yapılırsa emekliye promosyon 1100 den 1200 çıkarır bir de ilaveten emekliye , memura %25 daha zam yapar seçimi kazanır. Bu millet 100 TL ye ruhunu bile satar. Köyde ve küçük kasabalarda yaşayanlar için 5500 TL iyi para büyük şehirlerde sorun var. Ama dini siyasete alet edersen büyük şehirlerde yardımlarla yaşayanların oylarını da alırsın
5500 TL alan metropol emeklileri seslerini kestiler..Kırsaldakiler ise halay çekiyordur. Asıl mesele seçime kadar bunların alım gücünü korumak...Onuda başarırlarsa şansları yükselir...Bu arada EYT den de gelecek oylar var ama emekliler EYT de yaş şartı kalkmasından rahatsız olduğu gibi 99 sonrası girişili olanlarında tepkisini aldılar...
Ben bu politikadan anlamam ama eğer erken seçim kararı alırlar ise anketler düzelmiş olarak algılayacağız...
Dün uzun bir süre sonra dışarıdan yemek sipariş edelim dedik. Sakin bir sahil kasabasında yaşamama rağmen fiyatlar en az %30-40 arası zamlanmış. Hamburger menü 130 TL (1 hamburger, küçük bir patates kızartması, 330 cc içecek). Bir gözleme 60 TL. Basit soslu bir makarna 70 TL'den başlıyor. Ülkenin anasını ağlattılar. Ama kesin sipariş vermek için sistemi kitlemiş bir kitle vardır, sipariş veremiyorsa da kesin Ferrarisine atlayıp direk mekana gitmiştir.
Ben de dün Trendyol yemek uygulamasına bi gireyim dedim kupon vermiş kullanayım
Ama fiyatları görünce kapattım direk
Bu fiyatlarla kim dışardan yemek söylüyor bu firmalar nasıl ayakta kalıyor ben anlamıyorum
Göremediğimiz birşeyler var demekki deyip sorgulamayı bırakıyorum
Gıdıvanizim bu mu yoksa : )
Yer İmleri