Kýyamet tarikatý yaþanmýþ pozitif kýsýmdan bahsetmez..
burada fýrsat var deðerlendirin dediklerini de hiç duymadým...
800-4400 batýyoruz...
2200 soydular
4400 soyacaklar
döngünün doðasý..
Nemalanan nemalandý..
https://files.catbox.moe/i146ro.JPG
Memento mori
Evet borsa 8000 giderken iþin siyasileþmesi söylemler çok ilginçleþiyor : sayýn nebati beyin / bakanýn borsamýz çok cazip ve uygun mesajýna karþýn muhalefin bu günlerde sakýncalý durumlar yaþandý , çoðu hisse de balon oluþtu sat indikatörleri yakmasý beyinleri de yaktý .
Eylülde yeþil yaktý bakan bey , cazip dedi , gidiyordu gidemedi çözüldü..
2-5 güne , 13 eylül batýþý oldu þu an indikatör yan hisseler balon ise tersi olursa ana hisseler 3 -5 güne düzeltmeye de girebilir , yan hisseler yürüyede bilir !!!
Spekler bilir biz bilmeyiz.
5 güne ana hisselerde çözülme baþlar mý acaba ???
Normalde benim beklentim mevcut seviyenin altýydý.
Ama paranýn gideceði hiçbir yer yok...
Eskiden borsada riskler artýnca paramýzý vadeliye, hazine bonosuna, dövize, altýna yatýrýrdýk.
Þimdi faizler düþük,
Döviz gitmiyor, hatta seçimden önce düþme ihtimali dahi var,
Altýn, gümüþ desen dövize endeksli,
Nakitte kalsan enflasyon baskýsý...
Borsa 'dan çýkan para yine borsaya giriyor mecburen. SASA 'dan, HEKTAÞ 'dan çýkýyor diðer senetlere daðýlýyor...
Bu þartlarda borsa içinde kartopu gibi büyüyüp yeni zirveleri tetikleyen, ama küçük yatýrýmcýyý da yutup öðüten bir sisteme dönüþtü.
Ben þahsen hiç alýþýk olmadýðým böyle bir ortamda kenarda durmayý tercih ediyorum.
Tecrübelerim ve 6. hissim bana sermayemi korumam gerektiðini, güzel fýrsatlarýn belireceðini söylüyor. Ama nasýl? Göreceðiz...
Sular yükselince, balýklar karýncalarý yer. Sular çekilince de karýncalar balýklarý yer.
kenarda durmak...sermayeyi korumak?? son birkaç ay içinde doðru dürüst herhangi bir þirketi akan en kötü ihtimalle yüzde 100 yaptý ki bu en kötü ihtimal hesap et.
bu devirde nakit parayla hatta son 6 aydýr döviz -altin- araba-ev...ne alýrsan al paran eridi gitti bu berbat erime döneminde...
endeks 400-500 olduktan sonra artýk iþ o kadar kolay deðil ama yýl sonu hareketi ve 12 aylýk bilançolar kutlanmadan bitmez bu coþku...
biliyorsunuz ya iþte yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir falan...filan...
Fitch Türkiye'nin 'B' olan notunu deðiþtirmedi
Uluslararasý kredi derecelendirme Kuruluþu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B' görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti.
https://m.bloomberght.com/fitch-turk...irmedi-2319547
Yer Ýmleri