Diyelim herkes kalktı iktidara oy verdi, yeni insanlar doğuyor, büyüyor onlar da oy verecek diye bir şey yok. Dünyada sürdürülebilirlik en önemli ilke oluyor.
Vatandaşlar ortak idealler ile değil ortak düşman ve sorunlar ile bir arada tutuluyor gibime geliyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Depolama çözümleri gelişiyor, gündüz ve gece elektrik fiyatı birbirine yaklaşana kadar güneş enerjisi devam eder bence.
Mesela Sarıyer, Gökçekaya, Yenice peş peşe baraj var, gündüz suyu geri pompalama gibi bir çözüm için yatırım yapılıyor diye biliyorum.
Kontrolmatik enerji depolama çözümleri üretiyot Margün ve Tüpraş depolama yatırımı anons etti.
uzun vadede yenilenebilir enerji ön planda olmalı hep. Çünkü net enerji ithalatçısı olduğumuz için bu alan teşvik edilmeli. Öncelikle halen %30 larda olan doğalgazdan elektrik üretimi biter kademe kademe. Sonrasında veya aynı anda termik santraller de karsız duruma geçebilirler.
Ancak halka açık yenilenebilir enerji firmalarındaki anomali şeklindeki fiyatlama bence doğru değil. Zamana yayılı büyüme ve karlılık artışlarına göre fiyat artışı daha mantıklı olurdu.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Bence %8,99 yapsa daha ilginç olurdu. Artık kuruşlar bile önemli mesajı verilirdi.
Yaw senin takip ettiğin endeksin bir tekniğini çalışsana üstat yine önden gidiyor açı çok güzel
Sanki bir üst kanala geçilmiş gibi son 2-3 gündür.
Kimse bakmıyor analizine ne YouTube da ne de orada burada.![]()
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri