Ahan da habere bakýn, kirmanço istifa etmiþ
Açýklamada 01.07.2024 tarihinden geçerli olmak üzere Sayýn Prof.Dr. Ahmet Kýrman’ýn Yönetim Kurulu Baþkanlýðý ve Murahhas Üyeliði görevlerinden istifa ettiði belirtildi. Ýstifa açýklamasýnda Þirketimize 2006 yýlýndan bu yana deðer katan, baþarýlarýyla Þiþecam’ýn sektörlerinde global ölçekte saygýn ve etkili bir oyuncu olmasýný saðlayan Yönetim Kurulu Baþkanýmýz ve Murahhas Üyemiz Sayýn Prof. Dr. Ahmet Kýrman, kendi isteðiyle 1.7.2024 itibariyle görevden ayrýlma kararý almýþtýr. 2006 yýlýnda, Þiþecam’a emek vermeye baþladýðý ilk günden bu yana elde ettiði baþarýlarla þirketimizi her alanda ileriye taþýyan, Prof. Dr. Ahmet Kýrman liderliðinde çok önemli baþarýlara imza atan kurumumuz, onun vizyonu ile bölgesel liderliði aþýp global bir þirket haline gelmiþtir. Prof. Dr. Ahmet Kýrman, ilham veren liderliði ile þirketimizin geleceðe hazýr hale gelmesini saðlayan globalleþme, birleþme, dijitalleþme, dönüþüm gibi
adýmlarýnýn önünü açmýþtýr. Prof. Kýrman’ýn Þiþecam’da göreve baþladýðý 2006 yýlý ile 2023 yýl sonu performansý karþýlaþtýrýldýðýnda bu dönemde þirketimizin cirosu Euro bazýnda yaklaþýk 3.5 kat artýþ göstermiþtir. Uluslararasý satýþlarýmýzýn toplam satýþlarýmýz içindeki payý yüzde 50’lerden yüzde 60’lara çýkmýþtýr. Kýtalara yayýlmýþ olsa da birbirine gönül baðý ile kenetlenmiþ büyük bir aile olan Þiþecamlýlarýn sayýsýný 15 binden 24 bine kadar yükselmiþtir. Þiþecam, onun liderliði ile sadece finansal anlamda deðil, ayný zamanda kurumsallaþma kültürünün geliþimi anlamýnda da büyük ilerlemeler kaydetmiþtir. Prof. Dr. Ahmet Kýrman’a tüm emekleri ve Þiþecam’a kattýklarý için minnet duyuyor, kendisine bundan sonraki yaþamýnda saðlýk ve mutluluk diliyoruz. Bunun bir bayrak yarýþý olduðunu biliyoruz. 1935 yýlýnda yanan ilk fýrýnýmýzla harlanan Þiþecam meþalesini kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doðrultusunda geleceðe taþýmak için hep birlikte çalýþmaya devam edeceðiz.” ifadelerine yer verildi.
Ytd
https://www.borsagundem.net/haber/si...donemi-1805082
Hayýrlý, uðurlu olsun.
Ben bu deðiþikliðin þiþecam’a iyi geleceðini düþünüyorum.
Al-sat tut deðildir
Þirketin cirosu 3.5 kat artmýþ döviz bazýnda ancak deðeri döviz bazýnda 2 kat artmýþ.e birleþme ? sinerji?.bu tabloya bakýnca kusura bakmasýn ben baþarýlý bulmuyorum.
20 yýlda artan marka deðeri o kadar yapýlan yatýrým o kadar artan ciro bu yirmi yýlda þirket deðeri 3 dolarý bulmamýþ.þu anda 1.5 dolar. hani 5 dolara çýkýp da 1.5 dolara inse eyvallah ama býrak 5 dolarý 3 dolarý bile görmedik 2.5 max sanýrým.
emekleri için teþekkür ediyoruz.inþallah zihniyet de biraz yatýrýmcý odaklý deðiþir.
Þiþecam’dan yapýlan açýklamaya göre Prof. Dr. Ahmet Kýrman’ýn istifasý sonrasý yeni Yönetim Kurulu Baþkaný Adnan Bali oldu.
Kirman beyin emeklerine saðlýk, gelene baþarýlar. Hayýrlý olsun. Ytd
Ayrýlýðýn nedeni kiþisel deðilse merak edilir. Belki þirketin yatýrým stratejisinde sorunlar vardýr. ABD yatýrýmýyla ilgili çok az güncelleme olmasý düþündürücüdür.
Belki de daha daha baþka sebepler vardýr. Ýlk etapta bende düþündüm.
Ýstifa etti, ayrýlma kararý aldý, görevi býraktý, bu görevi yeni dinamik arkadaþlara devrediyorum, bu bayraðý daha ileriye taþýyacak arkaslarima býrakýyorum..
Her cümle sonucu ayný olsa da, söyleniþ biçimi farklý.. altýnda buzaðý aramayayim yine de hayýrlýsý olsun.. ytd
Yer Ýmleri