DFG tarafýndan çekilen Þiþe Cam 2024/3 Ýlk Çeyrek Bilanço Deðerlendirmesi :
https://www.youtube.com/watch?v=g-8KFBZQYEI
Ýyi seyirler.
DFG tarafýndan çekilen Þiþe Cam 2024/3 Ýlk Çeyrek Bilanço Deðerlendirmesi :
https://www.youtube.com/watch?v=g-8KFBZQYEI
Ýyi seyirler.
Bilanço tam manasý ile beklenti altý.. 5 milyar kar beklerdim bu enflasyonist ortamda..Syglr![]()
Spenc hc son 3 yazýna katilmiyorum bu þirket sadece Türkiye içine is yapsa dediðinde haklisin.sadece Türkiye'de fabrikasý olsa dediðinde kýsmen haklýsýn.ama biz yatýrýmcýlar 3kitada 15 ülkede üretim yapan bir þirkete yatýrým yapýyoruz niye yapýyoruz?Türkiye'deki koþullardan daha az etkilensin diye.adamlar misal Macaristan'da üretip Avrupa'ya mal satýyor girdisi ciktisi ekonomisi o ülkenin mevzusu.uretimin yarýya yakýný dýþarýdan
Yani verdiðin Türkiye örneðinde migros 2 etkileniyorsa þiþe 1 etkilenmeli.
Kýlýf hazýrlamaya gerenk yok mike.adamlar yatirmci sevmiyor yonetemiyor topu da ekonomik koþullara atmayi sen yapiyorsun halbuki bu onlarýn bahanesi.
Amerika borsasý rekor üstüne rekor kýrýyor Avrupa'da iþler pandemi öncesine dönmeye yakýn bizim endeks rekor kýrarken bu yerinde saydý þimdi de boktan bir bilançoyu bahane edip düþüyor.bunun sorumlusu yatýrýmcý mi ?yoksa bu iþi beceremeyen yöneticiler mi?yoksa ekonomik koþullar mi?
Ayný koþullar Sabancý da kocta yok mu
Ýðneyi kendimize batiralim çuvaldýzý degil
Zeytinyaðý farklý bir mevzu bý kaç yýl önce çiçek yaðý ile ayný idi simdi 5kati seneye ayný bile olabilir tarým iþi çok faktörlü ülkede bir tarim politikasý da olmadýðý için sýkýntý.bundan 8ay önce toptanda 290 TL eden yað su an 250 etmiyor stokcularin ya da hemen elden çýkarmaya karýn zararý faizi de eklersen %50 den fazla hemen satýp parayý faize koyan adamin parayý vurdu. Gibi gibi...
Zeytinyaðý balýk gibi deðil ama domates gibi de deðil.
Erken hasat edenler yilbasindaki asgari ücret zammýndan etkilenmedi hemen satip parayý cebe attý ise %100 -150 para kazandý onu da faize borsaya attý ise 1e3 aldý.tam tersi yýlbaþýndan sonra hasat yaptý ise þu an zararda üretici.dokme ihracat yasaðý da geldi...
Son düzenleme : INVENTOR; 02-06-2024 saat: 22:45.
Hocam tekrar selamlar. Ben sen ne kadar haklý deðil desende, sektörün global olarak yazdýðýmýn arkasýndayým. ABD, Asya, Avrupa sektörsel ayrýþmalar olduðunu düþünmüyorum. Ýnþaat, mimari, belki farklýlýklar göstersebile, Otomotiv kýsmýndan farklý olmayabilir. Deðiþkenlik elbette görece ama genel olarak faizlerin yüksek olmasý çoðu þeyi etkilemekteye atýftta bulundum. Evet bazý bölgesel bastýðýmýzda fýrýnlar ateþlendi ama 2015-16 yýlllarýný hatýrlatsan trkcm ve özellikle ancm ralli yaparken soda yataya baðlanmýþtý, sonra dengeye oturdu.
Amerikan borsasý ralli yapýyor demiþsin hangi sektörlerle yapýyor bu ralliyi? Örneðin Bist hangi sektörlerle zirve yapýyor, ya da yaptý?
Amerikan airlines a bakýyorum pandemi öncesi 60 dolarlarda þimdi kaç dolar 11 dolar sürünüyor!
Tata chemical 2022 deki fiyatlarda hala pandemiden sonra soda külü fiyatlarý sebepli pik yapmýþ ama sonra yataya baðlamýþ gibi!
Avrupadaki petrokimya þirketlerine bakýyorum Sokullu sebepli onlarda sürüngen ve hatta çoðu üretimi durdurdu kapasite azalttý vs
Bu þirket ülkenin nadide þirketlerinden biri ve onu tartýþmýyoruz. Ama dediðin gibi bir koç veya kýsmen bir sabancýda olamadýk o konuda da dibine kadar haklýsýn. Ytd
Üstad 15yil önce 1.2 dolar þimdi de 1.2 dolar 15yil önce tek þirket þimdi 5sirket 15 yýl öncenin cirosunun herhalde 15 katýný yapýyordur þimdi de ayný fiyat.
Herþeyi bir kenara býrakalým 15 yýldýr fiyatý artmayan (birleþmeye raðmen) bir þirketi Amerika'daki Avrupa'daki hisselerle kýyaslamak doðru mu hadi kiyasladik diyelim hepsi 5 dolardan 50dolara gidip 20 dolara düþse en azýndan yatýrýmcýsýna belli bir periyotta kazandýrmýþ olacakm
Kurtlardan biri þiþe 0.65 centten alýnýr 1.2 den satýlýr demiþti adam yýllardýr o lafý yemedi ama biz sermayeyi yedik.
Madem ekonomik koþullar kötü neden þiþedesin diyeceðim çünkü umudun var gerçek ederin daha üzerinde olmasý gerektiðini sen de biliyorsun
Bankalar gitmedi gitti Koç Sabancý gitmedi gitti enerjiler gitti cimentolar gitti yaprak süt bile TL bazlý 1-2 senede 15 kat gitti
Bir bu kaðýt mu ekonomik koþullardan sektorunden etkileniyor hirsizin hiç mi suçu yok.yatirimci bist30 diye alýyor davranisi gözaltý pazarý😃
Yer Ýmleri