asýl darbe kote edeilen hisselerin satýþýnda olacak
Onu olumlu bir hikaye ile tatlandirirlar.
Onlarý piyasaya satacaklarýný mý düþünüyorsunuz 20milyon lotu...?
Bana pek matýklý gelmiyor
Arkadaþlar merak etmeyin karelin patronlarý hissenin iþlem hacminin bu kadar lotu satmaya uygun olmadýðýnýn farkýndalar bence, bu lotlarýn yatýrým fonlarý ve/veya baþka büyük yatýrýmcýlara topluca özel emirle satýlacaðýný düþünüyorum, bu konuda hiç tereddütüm yok,
Karelin temel beklentilerinden bahsetmeye gerek yok, pekçok kere yazýldý, konuþuldu, sadece fonlara bakmak bile pekçok þeyi anlatýyor bence, Takasta 43 milyon lota yakýn hisseye sahip olan yatýrým fonlarý sizce bu hisseyi tesadüfen, rastgele almýþ olabilirler mi? Tabiki hayýr, hissedeki her türlü hikayeyi özellikle piyasanýn henüz bilmediði ya da henüz algýlayamadýðý beklentileri bilerek/doðru öngörerek profesyoneller tarafýndan alým kararý veriliyor fonlarda, son bir ayda MAC fonun ne kadar Karel aldýðýný bilenler bilir, küçük yatýrýmcýlarýn birçoðu bu hisseye lanet ederken piyasada çok güvenilen ve baþarýlý olan MAC fonunun yöneticisi Haydar Acun bey niye alýyor bu hisseyi? Kendinize sorun bu soruyu, çoðu kiþide oluþmuþ olan karelin kötü bir þirket olduðu algýsý doðruysa yönettiði fon iþlemlerinden kar etmek zorunda olan fon yöneticileri bu kadar lotu niye aldýlar ve almaya devam ediyorlar.? Basit bir soru, sisin ve karmaþanýn içinde net görmenizi saðlayabilir, tek þart duygusal olmadan eldeki verileri iyi analiz etmek ve yüksek oranlý bedelli sermaye artýrýmý olursa önümüzdeki yýllýk bilançoda neler olabileceðini öngörmek yeterli. BEN BU LOTLARIN ÖZEL EMÝRLE, PÝYASA FÝYATINA GÖRE BÝRAZ ÝSKONTOLU OLACAK ÞEKÝLDE KURUMSAL YATIRIMCILARA SATILACAÐINI DÜÞÜNÜYORUM, ÇOK BEKLEMEDEN HABER DÜÞER MUHTEMELEN, umarým bedelli süreci yýl sonuna kadar tamamlanýr. yazdýklarýmý hisseyi tut vb tavsiye etmek amacýyla yazmadým, gördüðüm kadarýyla pekçok kiþide hisselerin tahtada satýlacaðýný iliþkin tedirginlik var, belki bir katkým olur düþüncesiyle birþeyler yazmak istedim, Herkes kendi kararýný vermeli, önümüzdeki süreçte baský ve sýkýntý olmasý kuvvetli ihtimal, psikolojileri zorlayacaklardýr
Yer Ýmleri