Hisse uzun zamandýr toplandý ve tahta sahipli bence, tahtacý yapacaðý hamlelere engel olabilecek ya da zorluk çýkartma ihtimali olabilecek günlükçü traderlarý uzak tutmak için bilinçli bir þekilde brüt takasa soktu hisseyi bence,
Bölünme devam ederken ilk birkaç gün geçip tereddüt edenlerin rüçhanlarýný da aldýktan sonra veya ilk gün bile olabilir þöyle güzel bir iki kap gelse (mesela çok yüksek rakamlý olacaðýný tahmin ettiðim Turkcell anlaþmasý) güzel olmaz mý? En azýndan bu ihtimali gözardý etmemek lazým bence. Þirketin özellikle son aylarda bu kadar ketum olmasý, hiçbir haberi paylaþmamasýnýn bir zamanlama hedefi nedeniyle olduðunu düþünüyorum. Bu sadece tahmin yanýlýyor olabilirim ama düþündüðüm þekilde geliþmeler olursa hem hissede hem de rüçhanlarda acayip hareketler görebiliriz. Rüçhan fiyat marjlarý hisse gibi deðil malum, bölünme sürecini merakla takip edeceðim.
burada bahse konu ne iþi olduðu deðildi.. Ýþ þimdi, "öyle mi deðil mi"ye mi evrildi!?
sizinle aþýk atmayacaðým kardeþim.. herkese bol kazançlar.. herkesin aklý kendine..
Sayýn Kürþad, sizinle ayný bakýþ açýsýna sahip olduðumu düþünüyor ve sizi takdir ediyorum; rakamlarda boðulmadan.. büyük resimci..
Borsada maliyet en önemli faktörlerden biri malum, elimde güzel maliyetli lotlarým varsa ve Karel tahtacýsý yukarýdaki mesajýmda bahsettiðim þekilde hareket ederse onun kazandýðý gibi ben de kazanýrým gayet te güzel olur,
Bu fiyatlardan yeni hisse almak kolay deðil dediðiniz gibi cesaret ister ama hisse de o kadar çok haber ve geliþme birikti ki yaþanabilecek olumsuzluklar çok uzun sürmez diye düþünüyorum ama hiç kimseye al, sat veya tut diyemem, açýk söylemek gerekirse maliyet açýsýndan benim tuzum kuru o nedenle yazdýklarým herkesin yatýrým vadesi, mantýðý ve sabýr katsayýsý ile örtüþmeyebilir. Karel de vadesi uzun olan ve sabýrlý olanlar için çok uzun bir yol var ama bu yolculuk mutlaka yýpratýcý olacaktýr.
Yer Ýmleri