Zarar etmeyi baþardýlar. Yazýk ki yazýk Karel sana.
Zarar etmeyi baþardýlar. Yazýk ki yazýk Karel sana.
Ýlk bakýþta iyi görünenler hasýlat, favök ve brüt kar.
Bu çeyrekde kabaca 50m yönetim giderleri, arge giderleri ve pazarlama gideri artmýþ.
Ve kar yine komple bunlarla birlikte yine finansmana gitmiþ.
Son düzenleme : 4N1K1H; 04-05-2023 saat: 21:47.
Geçenlerde bu mühendis kardeþlerden yaman galiba titelevizyona cýkýp karele güzellemeler dizmedimi dizdiði güzellemelerin hangisi gerçekleþti 2020 Mayýs ayýndan bayana yüklü miktarda elimde tutuyorum ama yanlýþ yapmýþým millete iyi geçirttiler bu hisseyi…þ……r
--daiichi yi ilave edince TL bazýnda ciro artýþý yüzde 88 gibi... daiichiyi llave edip toplamayý unutmalarý bana manidar geldi...çünkü bilançoda daiichi dýþýnda olumlu tek bir özellik yok...açýklamasý yýlan hikayesine dönen TCELL de gelir tablosuna girmesine raðmen...
--Bilançoda tek beðendiðim daiichi de ciro ve brüt kar marjý artýþý dolar ve enflasyonun üzerinde...
--TCELL açýklamasýný bilanço sonrasýna býrakmak istememiþler....
--zaten açýklama saati ve saniyeler içinde tavana gitmesi gel gel amacý taþýyormuþ...
--bu bilançonun olasý bir kötü havada defans göstermesi bana göre çok zor...toplu ise ve spek-patronlar isterlerse durum deðiþir...
Son düzenleme : ft-2; 04-05-2023 saat: 23:34.
Analisever atkadaþa cevap olarak:
Bence deðil, benim için yeterli bir bilanço.
Neden derseniz, son bir yýl içinde yaþananlara bakarsanýz, geçen sene karýnýn yakýnýndan geçen þirket yok denecek kadar az.
Sebebi belli kur baskýlanýrken, (ki bizim satýþlar usd bazýnda) TL giderler almýþ baþýna gitmiþ. Þirket çalýþmýþ satýþlarý 3 katýna çýkarmýþ, benim için en önemlisi de bu. Bu þirketi karý için alan zaten yok. Karelde bakýlacak iki kalem var. Hasýlat ve favök. Bozulmadýðý sürece devam. Yani gelecek de bir gün gelecek
Yer Ýmleri