Artan

97,90 10 18:10
42,68 10 18:10
45,82 9.99 18:10
47,38 9.98 18:10
247,90 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,66 -9.83 18:10
3,67 -9.83 18:10
37,80 -9.27 18:10
96,80 -9.02 18:10
6.475,00 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

22.467.487.443,75 18:10
14.087.159.898,25 18:10
12.244.241.262,62 18:10
10.028.130.632,68 18:10
8.834.210.526,10 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3561 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by Hasan Kürþad Yazýyý Oku
    Herkese iyi günler arkadaþlar, çok çok önemli bulduðum bir haberi paylaþmak istedim.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, 2022 yýlý Aralýk ayýna ait yatýrým teþvik belgesi listesini yayýmladý. Yýlýn son ayýnda en yüksek yatýrým öngören teþvik belgesi, 10 milyar 750 milyon lira ile Turkcell için düzenlenmiþ. Turkcell teþvik belgesi kapsamýnda 46 bin 500 baz istasyonu kuracakmýþ. Yatýrým 500 kiþilik istihdam ve 572 milyon dolarlýk ithal makine ve teçhizat kullanýmý öngörülüyor. Son dönemde paylaþtýðým Nokia yetkililerinin Turkcell ziyaretleri, Nokia Türkiye üst yönetimi ve Turkcell tepe yönetiminin birlikte Karel fabrikasýný ziyaretleri hep bu konularla doðrudan ilgili bence. Bu geliþmelerle birlikte Turkcellin kurulum ve bakým onarým hizmetleri ihalesini karele vermesi ve bu ihalenin halen açýklanmamýþ olmasý çok net bir þekilde yeni altyapý kurulumu çalýþmalarýrýn da yani 5G yatýrýmlarýnýn da karele verildiðine emin olmamý saðlýyor.

Bu süreci þöyle okuyorum ben; Turkcell devasa boyutlarda yeni yatýrým yapýyor bu yatýrýmýn büyük kýsmý çok büyük ihtimalle 5G için, Karel hem milli 5G çalýþmalarýnda pek çok yazýlým ve donaným üretti hem de Nokia ile imzaladýðý üretim anlaþmasýnda 5G baz istasyonu üretimi yapýyor. Turkcell yeni altyapý yatýrýmý ihtiyaçlarýný ister karelden doðrudan alsýn ister Nokia dan alsýn her yol Karel e çýkýyor. Turkcell ihalesinin açýklanmasýnýn gecikme nedeni bence bu, yani yeni yatýrýmlarýn rakamsal boyutunun tespiti nedeniyle, süreç artýk netleþiyor gibi görünüyor, eðer yeni yatýrým için cihaz alýmlarý da iþin içinde olursa Turkcell ihalesinin 4,5-5 milyar gibi çok büyük bir rakam olmasý sürpriz olmaz benim için. Bu Turkcell haberi Karel de çok þey deðiþtirecek, rakamýn açýklanmasýný merakla bekliyorum.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/tur...-haberi-681164
    Türkcell ihalesi bizi çok bekletti ama deðdi, daha önce 29 Ocak'ta yaptýðým tahminden de yüksek çok güzel bir rakam açýklandý, 40 aylýk tahmini bedel 6 milyar TL ve daha da güzeli 6 ayda bir fiyat güncellemesi yapýlacak olmasý bence enflasyon ortamýnda gelirleri koruyacaktýr bu güncellemeler. Ben çok beðendim.

Alýntý Originally Posted by Hasan Kürþad Yazýyý Oku
    Türkcell ihalesi bizi çok bekletti ama deðdi, daha önce 29 Ocak'ta yaptýðým tahminden de yüksek çok güzel bir rakam açýklandý, 40 aylýk tahmini bedel 6 milyar TL ve daha da güzeli 6 ayda bir fiyat güncellemesi yapýlacak olmasý bence enflasyon ortamýnda gelirleri koruyacaktýr bu güncellemeler. Ben çok beðendim.
    Evet, fevkalade güzel bir rakam, darýsý diðer 2 operatör ve Nokia'nýn baþýna diyelim.
    Otomotiv elektroniðinde de ataða kalkarsa o zaman devasa cirolar yazar.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!

3.  Alýntý Originally Posted by bawer Yazýyý Oku
    Evet, fevkalade güzel bir rakam, darýsý diðer 2 operatör ve Nokia'nýn baþýna diyelim.
    Otomotiv elektroniðinde de ataða kalkarsa o zaman devasa cirolar yazar.
    Dediðiniz gibi hem otomotiv hem de Nokia üretim iþbirliði alanýnda bu yýl önemli haber akýþlarýnýn olmasýný bekliyorum Sayýn Bawer, Avrupa ülkelerinin otomotiv sektöründe üretimi Çin de olan firmalarý tercih etmeyeceði nedeniyle Daichi için Karel fabrikasýnýn yanýnda üretim tesisi kurma çalýþmalarýnýn ilerlediði ve bu yýl hizmete gireceði biliniyor, TOGG un sipariþ baþarýsý karelin ürettiði parçalarý çok daha büyük miktarlarda üretmesini gerektirecek, þu aþamada bu parçalar belki büyük bir tutar olmayabilir ama otomotiv sektöründe karelin daha fazla tanýnmasýný saðlayacak bence, hem daichi üzerinden hem de karelin kendi ürettiði otomotiv elektroniði parçalarý üzerinden bu yýl içinde önemli gelirler elde edilecek bence,

Ayrýca Nokia ile 5G konusunda üretim iþbirliðinin artacaðý þirket yönetimi tarafýndan dile getirilmiþti. Özellikle Nokia'nýn Türkiye dýþýnda da ihtiyaç duyduðu ürünleri Karel e sipariþ etmesi ihtimalini önemsiyorum. Bu yýl içinde böyle bir geliþmeyi de göreceðiz diye tahmin ediyorum.

Geçmiþ bir çok mesajýmda da dile getirmiþtim. Karel in en büyük sýkýntýsý yatýrýmcý iliþkileri politikasý olmamasý ve þeffaf olmamasýydý. Genel kurula katýlan bazý deðerli yatýrýmcý arkadaþlarýmýz þirketi bu konuda tenkit ettiklerinde ayný gün içinde yeni yatýrýmcý iliþkileri sorumlularý atanmýþtý. Bu atamalar ve Türkcell haberi Karel için milat olur ve þirkette birikmiþ olan çok çok önemli haberler ve beklentiler piyasa ile paylaþýlmaya baþlanýr umarým, yatýrýmcý ilgisini canlý tutacak Sasa benzeri planlý haber akýþý ve yatýrýmcý sunumlarý baþlarsa, o yýllardýr beklediðimiz büyüme hikayesi çok hýzlý gerçekleþir bence...

Alýntý Originally Posted by Hasan Kürþad Yazýyý Oku
    Dediðiniz gibi hem otomotiv hem de Nokia üretim iþbirliði alanýnda bu yýl önemli haber akýþlarýnýn olmasýný bekliyorum Sayýn Bawer, Avrupa ülkelerinin otomotiv sektöründe üretimi Çin de olan firmalarý tercih etmeyeceði nedeniyle Daichi için Karel fabrikasýnýn yanýnda üretim tesisi kurma çalýþmalarýnýn ilerlediði ve bu yýl hizmete gireceði biliniyor, TOGG un sipariþ baþarýsý karelin ürettiði parçalarý çok daha büyük miktarlarda üretmesini gerektirecek, þu aþamada bu parçalar belki büyük bir tutar olmayabilir ama otomotiv sektöründe karelin daha fazla tanýnmasýný saðlayacak bence, hem daichi üzerinden hem de karelin kendi ürettiði otomotiv elektroniði parçalarý üzerinden bu yýl içinde önemli gelirler elde edilecek bence,

Ayrýca Nokia ile 5G konusunda üretim iþbirliðinin artacaðý þirket yönetimi tarafýndan dile getirilmiþti. Özellikle Nokia'nýn Türkiye dýþýnda da ihtiyaç duyduðu ürünleri Karel e sipariþ etmesi ihtimalini önemsiyorum. Bu yýl içinde böyle bir geliþmeyi de göreceðiz diye tahmin ediyorum.

Geçmiþ bir çok mesajýmda da dile getirmiþtim. Karel in en büyük sýkýntýsý yatýrýmcý iliþkileri politikasý olmamasý ve þeffaf olmamasýydý. Genel kurula katýlan bazý deðerli yatýrýmcý arkadaþlarýmýz þirketi bu konuda tenkit ettiklerinde ayný gün içinde yeni yatýrýmcý iliþkileri sorumlularý atanmýþtý. Bu atamalar ve Türkcell haberi Karel için milat olur ve þirkette birikmiþ olan çok çok önemli haberler ve beklentiler piyasa ile paylaþýlmaya baþlanýr umarým, yatýrýmcý ilgisini canlý tutacak Sasa benzeri planlý haber akýþý ve yatýrýmcý sunumlarý baþlarsa, o yýllardýr beklediðimiz büyüme hikayesi çok hýzlý gerçekleþir bence...

Aynen, özellikle de yatýrýmcý iliþkileriyle ilgili sýkýntý maalesef devam ediyor, çok faaliyet var ve yatýrýmcý bilgilendirilmede sýkýntý var, kurumsal ve halka açýk bir þirket olduklarýnýn gereðini yapmalarý lazým. Bir de en zayýf nokta kredilerden kaynaklý finansman giderlerin bilançolarý kemirmesi, o konuyu da çözmeleri lazým.
    Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •