Originally Posted by
Bakinar
#KAREL Ceo'su Yaman Tunaolu, 14:15'de @BloombergHT 'de @GozdeKuyumcu 'nun programna konuk oldu:
📍Son eyrek her zaman #KAREL'de performansn daha yksek olduu dnem olur. Hep sona skr iler, yetitiremediimiz teslimatlar/projeler var. Kasm ve Aralk aynda nemli bir sevkiyat performansmz olacak.
📍Byk sanayi kurulular ierisinde hep ikinci 500'deydik, sene sonunda muhtemelen ilk 500'e geme ansmz var.
📍Finans giderlerini beklediimiz gibi ynetemediimiz iin son eyrek sonu byle oldu. Bilanomuza yansyan finans giderinin yars gerek finans gideri, dier yars kur fark geliri. nmzdeki dnemde $'n yatay seyrettii dnemlerde stok kr olarak bilanoya pozitif bir etki yaratyor.
📍Hedefimiz, borlanmay daha da azaltmak. Bunun iin alacaklar daha yakndan takip etmek, stok maliyetlerini azaltmak iin, stok finansman iin farkl alternatifleri deerlendirmek. Bu konularda youn bir alma iindeyiz.
📍Katma deeri yksek alanlar KAREL iin telekom, savunma ve otomotiv aslnda. Biz son dnemde zellikle telekom ve savunma tarafnda ciddi bir alma iindeyiz.
📍2024'n 2.yarsnda %30 kapasite artracak tesisimiz devreye girecek.Kapasite yatrmyla ama Daiichi'nin retimini Trkiye'ye tamak.
📍Biz bedelli sermaye artrm yaptk, hem biz kurucu ortaklar hem de Doan Holding bu irkete para koyduk, sonuta bu irketin geleceine gvendiimiz iin. SPK onay kt zaman gerekleecek. leride ise tekrar ihtiya olacan dnmyorum.
Hep dile getirdiimiz problemleri kendileri de itiraf etmiler, Finansal giderlere toparlayacak bir mali kadrolar yok, o yzden ne kazanlyorsa buharlayor, katma deerli ilere odaklann, hamallk yapmayn diyoruz, onu da dile getirmiler. HAtrlarsanz solunum cihaz bile yapt bu irket, daha neler neler.
Otomotiv elektronii, Savunma sanayi, elektronik kart, ve ilave olarak yazlm birimi ile irket para basar, baz istasyonu ok eleman gerektirir ama ok para kazanldn sanmyorum.
Sn. Tunaolu tehisi koymu, sene sonu stoklar da eritip dze kartrlar belki, ahsen mhendis kardelere gvenirim onun iin hala buradaym, Doan ile iim olmaz, beklentim de yok, olsayd finans iini toparlard.
Yatrm Tavsiyesi Deildir.!!!
Yer mleri