Hasar tespit çalýþmalarý yarýn ya da Perþembe günü netleþecekmiþ diye öðrendim Sayýn Wiper. Hasarýn boyutunu görmeden onarým süresi için birþey söylemek mümkün deðil bence, þirket yetkililerinden hasar vb konularda tatmin edici þeffaf bir açýklama geleceðine güveniyorum. Þirketin en büyük eksiði olan iletiþim ve müþteri iliþkileri konusunda Uður Beyin katkýsý çok olumlu, dürüstçe açýklama yapýlacaðýndan þüphem yok.
Ancak beni tedirgin eden konu yangýnýn paketleme bölümü ile birlikte elektronik kart üretim bölümünde çýkmýþ olmasý, elektronik kart üretim bölümündeki tüm cihazlar çok hassas elektronik cihazlar, yangýn kadar belki de daha fazla zarar söndürme çalýþmalarý sýrasýnda sýkýlan sulardan meydana gelmiþtir muhtemelen. O nedenle zarar tutarý epey büyük çýkabilir ama sigorta karþýlayacaðý için þirketin kaybý olmaz, þirketin kayýplarý üretimin yeniden baþlamasýna kadar üretim yapýlamamasý nedeniyle olacaktýr. Karel elektronik kart üretim bölümünü modernize etme çalýþmalarý kapsamýnda yeni cihazlarý alýp üretime üçüncü çeyreðe kadar baþlamayý planlýyordu. Yangýn bu süreci hýzlandýrmaya neden olur ve cihazlarýn alým süreci hýzlandýrýlabilirse %100 aktif olmak çok zaman almayabilir. Paniðe gerek yok ama kötü senaryoda bu süreç uzayabilir yine de çok büyük sorun olmayacaktýr. Sorunun boyutunu bilmeden en kötü senaryoda ne olabiliri tahmin etmek amacýyla birþeyler yazdým kimseyi yanlýþ yönlendirmek istemem, ben þirkete güveniyorum.
Bir de þirkete birkaç gün içinde, bedelli sürecinde kullanýlmayan 1.350.000 lot rüçhan satýþýndan 15-16 milyon extra para gelecek þu sýkýntýlý süreçte iþe yarayacaktýr. Yaraya bir nebze merhem olacaktýr.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri