Artan

10,67 10 18:10
23,54 10 18:10
15,40 10 18:10
4,07 10 18:10
3,41 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

108,90 -10 18:10
47,88 -10 18:10
455,50 -9.98 18:10
33,76 -9.97 18:10
4,18 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

20.378.079.201,25 18:10
13.787.947.758,50 18:10
12.361.272.923,50 18:10
10.229.024.001,46 18:10
10.101.055.465,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3561 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by Marin Yazýyý Oku
    Hasan hocam bugün veya dün bir yerde okudum veya izledim karelde cýro beklentisi 400 milyon dolar civarý diye bu iddayýda yaman beyin son açýklamasýnda büyük bir sevkiyatta yaptýk sözünü örnek göstererek açýkladý..ama o linki bulamadým 400 milyon ciro beklentisi sizce gerçekliði varmý?birde bu stoklarýn eritilmesi için yoðun çaba harcanacaðý biliniyor!!!
    Cironun 2023 yýllýk bilançosunda 400 milyon dolar olmasý benim için büyük sürpriz olur, 2024 yýlý için bu rakam ve biraz üstü ciro olabilir, stoklarda ve borçlarda azalmayý yýllýk bilançoda göreceðiz bence, yýllýk bilançonun Karel için finansal anlamda dipten dönüþ iþareti olacak þekilde olumlu olacaðýný düþünüyorum ama 2024 ilk çeyrek bilançosu yangýn nedeniyle ne kadar olumsuz etkilendi bilmiyorum, önemli bir üretim ve gelir alaný olan elektronik kart bölümü hatýrý sayýlýr bir süre kapalý kaldý, o nedenle ilk çeyrek bilançosu iyi ya da kötü çok önemli deðil benim için, istisna bir çeyrek olacak inþallah çok sýkýntý olmadan atlatýlmýþtýr, çok uzatmadan özetle beklentim hem karlýlýk hem büyüme hem de yatýrýmcýsýný güldürme açýsýndan 2024 yýlýnýn Karel için çok önemli ve olumlu bir yýl olacaðý yönünde, bakalým nasibmiz neyse onu göreceðiz...

2.  Alýntý Originally Posted by Hasan Kürþad Yazýyý Oku
    Cironun 2023 yýllýk bilançosunda 400 milyon dolar olmasý benim için büyük sürpriz olur, 2024 yýlý için bu rakam ve biraz üstü ciro olabilir, stoklarda ve borçlarda azalmayý yýllýk bilançoda göreceðiz bence, yýllýk bilançonun Karel için finansal anlamda dipten dönüþ iþareti olacak þekilde olumlu olacaðýný düþünüyorum ama 2024 ilk çeyrek bilançosu yangýn nedeniyle ne kadar olumsuz etkilendi bilmiyorum, önemli bir üretim ve gelir alaný olan elektronik kart bölümü hatýrý sayýlýr bir süre kapalý kaldý, o nedenle ilk çeyrek bilançosu iyi ya da kötü çok önemli deðil benim için, istisna bir çeyrek olacak inþallah çok sýkýntý olmadan atlatýlmýþtýr, çok uzatmadan özetle beklentim hem karlýlýk hem büyüme hem de yatýrýmcýsýný güldürme açýsýndan 2024 yýlýnýn Karel için çok önemli ve olumlu bir yýl olacaðý yönünde, bakalým nasibmiz neyse onu göreceðiz...
    Hasan hocam… Enflasyon muhasebesinin olumlu etkileyeceði þirketlerin , duran varlýklarý kaleminin fazla olanlar ( gerçek deðerleme yapýlmamýþ ) , uzun vadeli finansal borcu fazla olanlar olumlu etkilenecekler.karelin bundan sizce olumlu etkileneceðini düþünüyormusunuz…

3.  Alýntý Originally Posted by Marin Yazýyý Oku
    Hasan hocam… Enflasyon muhasebesinin olumlu etkileyeceði þirketlerin , duran varlýklarý kaleminin fazla olanlar ( gerçek deðerleme yapýlmamýþ ) , uzun vadeli finansal borcu fazla olanlar olumlu etkilenecekler.karelin bundan sizce olumlu etkileneceðini düþünüyormusunuz…
    Enflasyon muhasebesi kapsamýnda, duran varlýklarýnýn öz sermayesine oraný yüksek þirketlerde deðerleme farklarý nedeniyle bir defalýk ciddi kar rakamlarý görülebileceðine iliþkin yorumlar birçok yerde var. Karelin de duran varlýklarýnýn öz sermayesine oraný yüksek, bu nedenle Karelin kendi faaliyetlerinden kaynaklanan kar rakamýna ek olarak enflasyon muhasebesi nedeniyle bir defalýk ilave kar rakamý yansýyacaktýr bence de, ama rakam ne kadar olur bunu bu kadar az bilgi ile bilmek mümkün deðil çünkü þirketin duran varlýklarýnýn tümünü bilmek ve bu duran varlýklara ne kadar önce deðerleme yapýldýðýný bilmek lazým ki muhtemel bir rakam tahmin edilebilsin. Þu anda þirketlerin muhasebe bölümlerinin bu tip ayrýntýlarla boðuþtuðunu tahmin ediyorum. Bilanço gelmeden kimsenin bu konuda doðru bir tahmin yapabileceðini zannetmem. Söyleyebileceðim tek þey enflasyon muhasebesinin Karelin 2023 yýllýk bilançosuna olumlu katkýsý olacaðý olur.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •