Yanlýþ anlaþýlma olmasýn diye tekrar yazýyorum.
Bu sabah hesabýmdan saklama oranlarýna yani takasa baktýðýmda Ýþ bankasýnda +8 milyon lot gördüm.
Buradaki deðiþimleri de yanlýþ bilmiyorsam 2 gün öncesine ait olarak görüyoruz.
Yani sanki 2 gün önce 8 milyon lot iþbankasýn'daki biri ya da birileri tarafýndan alýnmýþ.
Bilmem doðru anlamýþ mýyým?
Nasýl bir girdaba girdiðinin resmidir.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
borsa geneli kötü...yatay bir piyasa var...yüksek faizler borsaya ilgiyi azalttý....mehmet efendi herþeyi yapýyor ama sonuç % 10 civarý enflasyon düþürebildi....pandemi ve deprem ciddi þekilde arz talep dengesini bozmuþ durumda....oluþan fatura vergi artýþlarýyla giderilmeye çalýþýlýyor....çözüm olur mu çok zor...bu koþullarda kimse borsa demiyor....faizler çok yüksek borsada olmamýz aslýnda hata...enflasyon ciddi yüksek faizleri artýrdýlar düþmedi vergileri artýrýyorlar yine düþmesi zor....ana sebep üretim az ...kimse üretimden bahsetmiyor yapýlan hamleler talebi kýsmaya dönük....zaten kimse ev araba almýyor.....yeme içmeden kimse kýsmaz....gýda enflasyonu düþmüyor pahalýlýk var....aracýlar malý götüren kesim....tarým hayvancýlýk ile uðraþan üretici mutsuz tüketici mutsuz....aracýlar mutlu suya sabuna dokunmadan malý götürüyorlar...aracý iþi çözülemiyor sorunda ayný kalýyor...bu iþten vergi anlamýnda nemalanan devlet..aracý sorununu çözmek istemiyor gibi...özetle bu dönem borsada olmak mantýklý deðildi bu sürecin biraz daha devam etmesi mümkün...
yabancý giriþi var ama borsaya deðil...borsada ki büyük þirketlerin çoðu ihracat yapýyor kur kaynaklý sýkýntý yaþýyorlar...malesef gönül ister ki tl dünyanýn en saygýn parasý olsun ama þuan ki koþullarda bunu haketmiyoruz....mevcut koþullarda tl çok deðerli bir müddet daha deðerli olmasý gerekiyor çünkü merkez bankasý kasasýnýn daha fazla döviz ile dolmasý gerekiyor..not artýrýmlarý ile yabancý gelirse biraz daha ortam yumuþayabilir....dünyadada para bolluðu yok bu ortamda yabancý sermaye bekliyoruz borsamýza girsin istiyoruz ne kadar mantýklý.....
elimde 11 tane hisse var 1 tane trendi düzgün link var onun haricinde hepsi yatay hafif aþaðý gidiyor...karel özelinde olaðan dýþý hiçbirþey yok....gönül ister ki bu yatay piyasada karel olumlu ayrýþsýn ama bunun için somut hikaye yok....nokia ile somut üretim yapýldýðýna dair bir haber kareli tetikleyebilir veya ciddi kapasite artýrým haberi...daha somut ucu açýk olmayan iþ anlaþmalarý olmalý....
Yer Ýmleri