Haklı olabilirsin.4Ç te kar gösterebilirse 2026 umutları artar, hatta coşku da olabilir.Karel de beklenti yüksek, iyi bir haber sıçratır.
Haklı olabilirsin.4Ç te kar gösterebilirse 2026 umutları artar, hatta coşku da olabilir.Karel de beklenti yüksek, iyi bir haber sıçratır.
Ben ramazan bayramı sonundan önce ABD İran'a saldırmaz diyordum ama piyasalar şimdiden saldırı fiyatlamaya başladı.Oldukça etkili girmeye başlayan yabancılar da yerlilerin satmasını fırsat bilip alım yapmaya devam ederler ise kısa bir müddet sonra tekrar BİST yükselişe geçer, Karel de paralel.Son bilança 7 Mart'a kadar gelecek.4Ç az bir kar gösterir mi acaba? Sene sonu zarar olacak tabii.ABD ile 500 milyar $ dolar savunma dahil işbirliği haberi vardı.Karel de bunun küçücük bir lokmasını neden almasın, o kadar şirketi herhalde boşuna kurmadı.
Savaş başladı, bütün Ortadoğu alev alev.Pazartesi BİST sert bir düşüş gösterecektir ve bu durum haberlere göre bir müddet devam edebilir.
Yabancılar MB nın olası faiz indirimi öncesi yoğun tahvil satmışlardı, şimdi sebebi anlaşılıyor.
İran Hürmüz boğazını kapattığı için petrolün 100 $ geçebileceği konuşuluyor.Bu durumda Türkiye'de enflasyon başını kaldıracak ve faiz indirimi olamayacaktır.Yabancı da bu sebepten tahvil sattı.Ancak nedense hisse senedi satmadılar, hatta aldılar.Acaba bu savaşın uzun sürmeyeceğini ve tarafların yakın zamanda ateşkes çağrısı yapacaklarını mı düşünüyorlar.
Her şey olabilir, bekleyip göreceğiz.Ancak Türkiye de enerji maliyetlerinin artması ile enflasyon mücadelesi sekteye uğrayacaktır ve turizm de olumsuz etkilenecektir.
Bir olumlu nokta ise MB döviz rezervinin %60 altın olması ve altın fiyatlarının da sürekli artıyor olması olası bir bir döviz talebini bir miktar dengeliyecektir.
Karel'e gelirsek, kısa vade gidişat olumsuz olsa da orta vadede AB nin çok arttırdığı savunma harcamaları ile ABD ve Türkiye ile ortak planladığı büyük çaplı savunma sanayı de dahil ortak projelerden Karel'in çok küçük te olsa pay almasını bekliyorum.
Son düzenleme : pej; Dün saat: 20:58.
Yer İmleri