70/80'li yýllarda mý büyüdün? nasýl oldu da hayatta kalmayý baþardýn?
1.- Arabalarýn emniyet kemeri, kafalýklarý ve kesinlikle hava yastýklarý yoktu.
2.- Arka koltuk tehlikeli deðil de eðlenceliydi.
3.- Bebek yataklarý ve oyuncaklar renkliydi Ya da en azýndan kurþunlu, muhtelif, zehirli maddeler ile boyanmýþtý.
4.- Prizlerin, araba kapýlarýnýn, ilaç þiþelerin ve kimyasal ev temizliyicilerinin üzerinde, çocuk kilitleri yoktu…
5.- Kasksýz bisiklete biniliyordu.
6.- Steril su þiþelerinden deðil de bahçe hortumundan, yada muhtelif baþka kaynaklardan su içiliyordu.
7.- Oyun oynamaya çýkmanýn tek þartý, hava kararmadan önce eve dönmekti.
8.- Cep telefonu yoktu ve hiç kimse nerelerde gezdiðimizi bilmiyordu.
9.- Okul öðlen bitiyordu ve öðlen yemeði için evimize geliyorduk.
10.- Bir sürü yaramýz, kýrýlmýþ kemiðimiz ve kýrýlmýþ diþimiz vardý, fakat hiçbir zaman birileri bu yüzden mahkemeye verilmiyordu. Kendimizden baþka kimse sorumlu deðildi.
11.- Bolca tatlýlar ve tereyaðlý ekmekler yiyorduk, ve gerçek þekerli içecekler içiyorduk ve hiç kilo sorunumuz olmazdý çünkü hep dýþarda oynardýk.
12.- Dört çocuk bir limonatayý paylaþabiliyorduk, ayný bardaktan içebiliyorduk, ve kimse bu yüzden ölmüyordu.
13.- Playstation, Nintendo 64, X boxes, Vídeo oyunlarýmýz, 99 kablolu kanalýmýz, Dolby surround, Cep telefonumuz, Bilgisayarýmýz, Internet de Chat odalarýmýz YOKTU. onun yerine ARKADAÞLARIMIZ vardý.
14.- Yürüyerek veya bisiklet ile uzakta oturan arkadaþlarýmýzý ziyaret edebiliyorduk, kapýlarýný çalýp hatta çalmýyarak içeri girip onlarý oyun oynamaya çaðýrabiliyorduk!!!
15.- Evet dýþarda, o acýmasýz korkunç dünyada!Korumamýz olmadan! nasýl mümkün oluyordu bu? Tek kale üzerine maç yapardýk ve birisi takýma alýnmadýðýnda psikolojik travma oluþmuyordu ya da dünyanýn sonu gelmiyordu.
16.- Bazý öðrenciler diðer öðrenciler gibi baþarýlý deðildi ve sýnýfta kalabiliyordu. Fakat bu yüzden kimse psikoloða ya da Pedagoða gönderilmiyordu. Kimsede Dislexia, konsantrasyon sorunu veya hiperaktivite yoktu, basitçe o okul yýlýný tekrarlýyordu.
17.- Özgürlüðümüz, üzüntülerimiz, baþarýlarýmýz, görevlerimiz vardý ve bunlar ile yaþamayý öðreniyorduk.
Sen de bu jenerasyondan mýsýn? Þimdiki çocuklar büyük bir olasýlýk ile bizim yaþama þeklimizi sýkýcý bulacaklar fakat bizler çok güzel ve mutlu yaþadýk!!
Alýntý









Yer Ýmleri