Bu yeni stratejide, elektrik merkezde yer alýrken yenilenebilir enerji kaynaklarý en büyük gücümüz olarak ön plana çýkýyor. Zira yenilenebilir enerji, arz güvenliðimize katký saðlarken yerli bir kaynak olarak dýþa baðýmlýlýðýmýzý azaltýyor. Ayný zamanda 2053 net sýfýr emisyon vizyonuyla da tam olarak örtüþüyor. 2002 yýlýnda neredeyse sýfýr olan güneþ ve rüzgar kurulu gücümüz, nisan sonu itibarýyla 42 bin megavata yaklaþtý. Bu rakam, bazý Avrupa ülkelerinin toplam kurulu gücünün üzerinde" ifadelerini kullandý.
Yenilenebilir enerjideki kapasite artýþýný yönetebilmek için hem altyapýya ciddi yatýrým yapmamýz hem de komþularýmýzla, bölge ülkeleriyle enterkoneksiyon kapasitemizi arttýrmamýz gerekiyor. Bu doðrultuda, 30 milyar dolarlýk yatýrýmla, ülkemizin dört bir yanýnda toplamda 30 bin kilometre uzunluðunda elektrik iletim hatlarý inþa edeceðiz. Ayrýca baðlantýsallýk kapsamýnda Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Bulgaristan ile birlikte elektriðin TANAP'ý diyebileceðimiz yeni bir projeyi de hayata geçirmek istiyoruz" diye konuþtu
bu cümleler çok önemli arkadaþlar...yenilenebilir enerjinin ana hedefinin enerjide tam özgürlük olduðunu anlýyoruz...30 milyar dolarlýk yatýrým ile enerji alt yapýsýna yatýrým yapýlacak..komþu ülkeler ile entegrasyona çok önem veriliyor...
yakýn geçmiþte astorun sadece trafoda üretim yaptýðýný ama europowerin ise hem trafo hem de elektriðin her alanýnda üretim yaptýðýný dolayýsý ile trafo piyasasýnýn doyuma ulaþmasý halinde ??(ne zaman doyuma ulaþýr bilmiyorum ) europoerin geniþ üretim þemsiyesi sayesinde daha avantajlý ve daha karlý olma ihtimalinin artacaðýný söylemiþtim...30 milyar dolar elektrik alt yapýsýna harcanacak..hem trafo hem de diðer aksamlar kullanýlacak..europower bir çok kalemde ön plana çýkacak..
dikkatimi çekiyor astor gerilerken oradan çýkanýn paranýn europower ve gesana kaydýðýný hissediyorum...(derinlikli görmememe raðmen bunu hissediyorum )
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri