Originally Posted by
Ömür
Ýyi deðil dedigin bilançoda 21 milyarlýk ciroya 5 milyar brüt,3,75 mlyr favök,3,7 mlyr esas faaliyet kârý yazmýþ! Sonra EM garabetinin saðladýðý muhasebesel hokus pokuslarla hooopp 900 mlyn net kâr!
Ve sektör þirketleri sapýr sapýr dökülüp zararlar yazarken bunca týraþlanmýþ bilanciga raðmen yine de net kâr yazmiþ ama o ne "bilanco iyi degil" borazancýlarýnýn yaygarasýyla tam üç gün üst üste tabana yapýþýrmýþlar!
Haaa þu ucan kacan Astora bakalým: 35 milyr ciro (gesandan %70 fazla), brüt kar 13 mlyr (%130 fazla), 9,7 mlyr esas faaliyet kârý (bizden %120 fazla).. net kâra gelince muhasebesel hikaye buraya 7,6 mlyr konduruvermiþ (%800 fazla)
Yahu her rasyoda benden ortalama %100 fazla olan firma nasil oluuor da net kâr da birden 8 misli fýrlýayabilir?
Bunu kim yer? Her seyi gectim
Cirosu,brüt kârý,esas faaliyet kârý gibi temel karþilastrmalý rasyolarda ortalama ancak x2 yapabilmiþ bir þirketin neden bilançosu yere göðe sýðdýrýlamayýp piyasa fiyatý 205 milyara gelirken
Gesan niye üc taban art arda yiyip an itibariyle 22 milyar lira!
Yani benim 2 katý ciro ve ortalama iki katý brüt ve esas kârý üretebilmiþ firma neden BENDEN 10 KAT DAHA YÜKSEK deðerde?
Ben bu "Bilanço iyi deðil yeaaaa" tiyatrosunu yemem dostum,sana afiyet olsun;)
Mesele þu ki bilanço beklentileri karþýlamadý, ama bu kadar düþüþ yönünde sert tepki vermesinin sebebi; P.Capital 28 Aralýkta þirket yöneticileri ile toplantý yapýyor ve 2025 yýlý ciro ve karlýlýk hedefleri gerçekleþecek diyor.
Bilanço açýklandýðýnda, ne ciro ne karlýlýk hedefinin deðil gerçekleþmesinin, yanýna bile yaklaþmýyor.
Bile bile manipülasyon yapýldý ve bireysel yatýrýmcý zarara uðratýldý. (.........)
Dünya da ve biz de hava yenilebilir enerjiden yana esiyor, beklentiler yüksek, KAP'lar çok iyi ama piyasa bunlarýn bilançosuna yansýmasýný bekliyor.
Bazý þirketlerde ise ciro ve karlýlýk bilançoya yansýmadan önce fiyatlanýyor, o þirketlerin özelliði de patronlarýn güvenilir ve itibarlý olmasý.
Bunun durumunu bilen biliyor zaten..
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
Yer Ýmleri