Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
25,52 10% 835,52 Mn 25,52 / 25,52
9,68 10% 322,45 Mn 9,48 / 9,68
14,74 10% 2,54 Mr 13,52 / 14,74
5,72 10% 506,50 Mn 5,13 / 5,72
407,25 9.99% 1,01 Mr 368,25 / 407,25
41,90 -9.97% 75,23 Mn 41,90 / 42,98
34,72 -9.96% 257,25 Mn 34,72 / 36,86
124,80 -9.96% 15,74 Mn 124,80 / 124,80
23,34 -9.95% 1,30 Mr 23,34 / 27,78
5,34 -9.95% 2,03 Mr 5,34 / 5,98
398,50 5.77% 13,32 Mr 376,50 / 399,50
323,25 1.17% 12,80 Mr 321,00 / 325,25
2,62 6.94% 11,69 Mr 2,45 / 2,64
14,71 2.37% 9,91 Mr 14,40 / 14,76
78,40 4.12% 9,41 Mr 75,85 / 78,50
19,30 8.43% 2,33 Mr 17,85 / 19,37
206,50 0.15% 4,43 Mr 206,10 / 212,20
751,00 1.62% 3,54 Mr 734,50 / 751,50
93,95 3.24% 975,45 Mn 90,95 / 94,00
117,30 3.44% 488,13 Mn 115,20 / 118,30
30,84 6.13% 470,00 Mn 29,20 / 30,90
10,30 1.38% 255,17 Mn 10,21 / 10,35
81,30 0.18% 619,34 Mn 79,60 / 82,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 938/941 ÝlkÝlk ... 438838888928936937938939940 ... SonSon
Arama sonucu : 7525 madde; 7,497 - 7,504 arasý.

Konu: GESAN - Giriþim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Þ.

1. ciroda %70 diðer rasyolarda ise en fazla iki- üç kat iyi olan bir astor gesanýn 10 katý deðerli olamaz mantýðýnda ömür ile ayný fikirdeyim...europower trafo yatýrýmý yaptýðý için finansal giderleri fazla olmuþtur...ama artýk trafo fabrikasý da devreye girdi, artýk gelir getirmeye baþlayacak...geriye kalan finansallarýn iyileþmesi ve karlarýn artmasý da peyder pey gelecektir..

benim için ciro çok deðerli..ciro iyi olduktan sonra bir kaç taktiksel dokunuþlar ile þirket rahatlýkla karlýlýða ulaþacaktýr...ihtiyacý olan ürünleri kendi üreten ,kendi mühendisliðini kullanan byd ve daha baþka global oyuncular ile iþbirliði yapan þirket yok denecek kadar azdýr...dediðim gibi trafo üretimin olumlu etkileri yansýdýkça karlar artacaktýr...zamanla astor ile arasýndaki bu defasa makasý kapatacaðýna inanýyorum...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

2. borsada neredeyse borsacý olmayan ve yalan atmayan patron kalmadý ama doðruya doðru bu konuda bizim patron en ön sýralarda... ama buna raðmen ben inancýmý koruyorum...gesan global bir oyuncu olma yolunda saðlam adýmlar atýyor...elbet bir gün bu baskýlar bitecek..bittiði zaman da gesan kendine yakýþaný yapacaktýr...

arkadaþlar burada fikirlerimizi söylerken sizden ricam birbirimizi kýrmayalým..kimseye üstten bakmayalým..üç günlük dünyada kalp kýrmaya deðmez...kaldý ki hepimiz ayný gemideyiz...burada fikirlerimizi paylaþmak bize yeni ufuklar açýyor...olumsuz düþünenlere de saygým vardýr ..bu düþünceleri söylemek de bence faydalýdýr...burayý okuyan ky dostlarýmýz hem olumlu hem de olumsuz düþünceleri de okuyarak en doðru kararý vermek isteyeceklerdir...lütfen onlara yardýmcý olalým..
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

3. Giriþim Elektrik (GESAN) ve baðlý ortaklýðý Europower Enerji, enerji sektöründe dünyanýn en büyük teknoloji ve mühendislik devleriyle çok yönlü iþ birliklerine sahiptir. Bu ortaklýklar genellikle "Global Çözüm Ortaklýðý", "Sistem Entegratörlüðü" ve "Stratejik Tedarikçilik" modelleri üzerine kuruludur.
    Ýþte Gesan'ýn iþ birliði içinde olduðu baþlýca global devler:
    1. Schneider Electric (Fransa)
    Gesan grubunun en köklü ve stratejik partnerlerinden biridir. Özellikle Europower üzerinden yürütülen iþ birliði kapsamýnda:
    Global Master Partner: Schneider Electric in yazýlým sistem entegrasyonu (EcoExpert) alanýnda en üst seviye olan "Global Master" unvanýna sahiptir.
    uluslararasý projeler :fas gibi ülkelerde schneider ile ortak büyük kçaplý altyapý projeleri (örn:rademe projesi) gerçekleþtirmiþtir.
    2. Siemens (Almanya)
    Gesan, Siemens'in hem bir rakibi hem de çözüm ortaðýdýr.
    Ürün ve Sistem Tedariði: Siemens'in orta ve alçak gerilim þalt ürünlerinin projelerde kullanýmý ve bu sistemlerin mühendislik entegrasyonu konusunda uzun süreli bir iþ birliði bulunmaktadýr.
    3. ABB (Ýsviçre-Ýsveç)
    Dünya enerji devlerinden ABB ile özellikle elektrifikasyon ve otomasyon çözümlerinde partnerlik yürütülmektedir. ABB'nin yüksek teknolojili þalt malzemeleri, Gesan ýn anahtar teslim (EPC) projelerinde sýkça entegre edilmektedir.
    4. Diðer Önemli Global Partnerler
    Gesan, sunduðu geniþ yelpazedeki mühendislik hizmetleri için aþaðýdaki dünya markalarýyla da farklý düzeylerde iþ birlikleri yapmaktadýr:
    Cooper Power Systems: Enerji yönetimi ve koruma sistemleri.
    Alstom: Özellikle demiryolu ve aðýr enerji altyapýsý çözümleri.
    Cargill
    : Trafo yaðlarý ve çevre dostu enerji bileþenleri üzerine.
    Nordex & Andritz Hydro: Yenilenebilir enerji (Rüzgar ve Hidroelektrik) projelerinde ekipman ve çözüm ortaklýðý.
    Sediver & TBEA: Yüksek gerilim hatlarý ve trafo teknolojileri.
    Ýþ Birliði Modellerinin Özeti

4. arkadaþlar ben gesanýn bir alman þirketi ile iþbirliði yaptýðýný hatýrlýyordum ama ismi bir türlü aklýma gelmiyordu...yapay zekaya gesan hangi global þirketler ile iþbirliði yapýyor diye sorunca yukarýdaki bilgileri verdi..gördüðünüz gibi çok muthiþ iþbirlikleri var...bu iþbirliðine BYD nin depolamalý enerji çözümlerini de eklemek gerekiyor....

tüm bu iþbirlikleri gesaný bir global oyuncu olma yoluna koyuyor...dediðim gibi benim için ciro önemlidir..geçen yýl ciroda astor bize %70 fark atmýþtý ama bu yýl bizim de trafo fabrikamýz devreye girdiðinde bu fark da önemli ölçüde azalacaktýr..ciro olduktan ve þirketin kasasýna nakit girdikten sonra gerisi kolaydýr...

5. Keko,söylediklerinin tamamýna imzamý atarým. Benim son yaþananlar,anlaþmalar,yatýrýmlar derken fiyatýn tuhaflýðýnýn üzerine en son ESCO iþine raðmen tahtayý görünce ARTIK HÝÇBÝR ÞÜPHEM KALMADI Allah'a þükür.
    Çok net bicimde mal toplanmaktadýr! Olaðanüstü bir ralli öncesi(zamanlamasini asla bilemeyiz) bu toplama için akla hayale gelmedik tezgahlar dönmektedir.
    Sadece burasý degil bütün sosyal medya platformlarindan forumlara kadar her yerde bu TEZGAHýn iþlemesine dönük algýlar göze çarpmaktadýr!
    Bazen kaba küfür bazen teknik-temel soslu yorumlar bazen kulis duyumu v.s akla gelebilecek her düzeydeki farklý idrak sahibi gesancýlar bu TEZGAH þebekesinin algýsýna maruz býrakýlmaktadýr.
    Bu platformda da kaçýnýlmaz biçimde uzantýlarý mevcut olmalý þeklinde peþin bir hükme sahibim! Hiç de yersiz bir þüphe olduðunu düþünmemekle birlikte elbette ki hicbir art niyet taþýmayýp bu rezil fiyata rasyonel izah getirenlerden elbette affýmý rica ederim AMMMAAA herkese hele de "peþinen olumsuzlamaya dönük" oldugunu sezdigim yorum ve yorum sahiplerine kuvvetli bir þüpheyle yaklaþýrým.
    Bilanço,patron itibarý,aracý kurum raporu,ESCO iþiyle alakalý yeni bir bezdirme teorisi... v.s her birinin karþýlýðýný çok net,somut ve keskin verilerle antitezlerimi sundum.
    Tertemiz yatýrýmcý iddia sahiplerinin görüþlerini ve benim yanýtlarýmý rahatlikla deðerlendirebilirler zaten.
    Bundan sonrasý taamamen kiþilerin artýk özgür seçimlerine kalýr.

Rabbim herkese kalbindeki niyetinin misliyle mukabele eder zaten. Görem mevlam neyler,her neylerse zaten hâk eyler diyerek destansý yorumumu bitiriyorum)

6. ALLAH herkesin gönlüne göre veriyor ömür dostum...bunda hiç þüphen olmasýn...ky kasten yanýltan ve onlarýn zarar etmelerine neden olanlar belki kýsada bir þey kazandýklarýný sanabiliyorlar ama uzun vadede öyle bir belaya bulaþýyorlar ki kazandýklarýnýn on mislini kayýp ediyorlar...bir þirketin temeli bize en büyük rehberdir...diðerleri fasi fosodur...borsanýn ve hisselerin en kötü dönemleri hisseleri toplama dönemleri olduðuna inanýyorum...iyi günler geldiðinde meyveleri fazlasý ile yenilecektir..

dikkat edin ki ekonomimizin en kötü döneminde bir çok dev þirket (zoren,sasa,hektaþ, teknos,vestel, arçelik ,petkim,alarko,..v.b) zarar etmiþ iken gesan her türlü muhasebesel oyunlara raðmen kar göstermek zorunda kalmýþtýr..belki de patron az vergi vermek için bu yollara da baþvuruyor olabilir bunu bilemeyiz..ama gördüðümüz kadarýyla gesan büyümeye devam ediyor hem de saðlam adýmlar ile...fiyat da elbet bir gün hakketiði yere çýkacaktýr..

7.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    ALLAH herkesin gönlüne göre veriyor ömür dostum...bunda hiç þüphen olmasýn...ky kasten yanýltan ve onlarýn zarar etmelerine neden olanlar belki kýsada bir þey kazandýklarýný sanabiliyorlar ama uzun vadede öyle bir belaya bulaþýyorlar ki kazandýklarýnýn on mislini kayýp ediyorlar...bir þirketin temeli bize en büyük rehberdir...diðerleri fasi fosodur...borsanýn ve hisselerin en kötü dönemleri hisseleri toplama dönemleri olduðuna inanýyorum...iyi günler geldiðinde meyveleri fazlasý ile yenilecektir..

dikkat edin ki ekonomimizin en kötü döneminde bir çok dev þirket (zoren,sasa,hektaþ, teknos,vestel, arçelik ,petkim,alarko,..v.b) zarar etmiþ iken gesan her türlü muhasebesel oyunlara raðmen kar göstermek zorunda kalmýþtýr..belki de patron az vergi vermek için bu yollara da baþvuruyor olabilir bunu bilemeyiz..ama gördüðümüz kadarýyla gesan büyümeye devam ediyor hem de saðlam adýmlar ile...fiyat da elbet bir gün hakketiði yere çýkacaktýr..
    Bunda yaklasik 4 yýl önce Keko özellikle senin lokomotifi olduðun bir heyecen,gelecek bekletisi vardý Gesan'da.
    O bir iki yýllýk süreçte rüya ötesi fiyat sýçramasý yaþanmýþtý üstelik. Elbette o dönemki ekonomi yönetimi,konjonktür,tuhaf faiz politikasi falan da borsayý eþi benzeri görülmemiþ bir biçimde cazip de kýlmýþtý ve bunun da müthiþ katkýsý ayrý vardý.
    AMA
    Bir düþün bakalým Keko,o zaman tahayyül ettiðinden bile ötede deðil mi þu an GESAN? Tek kalemde 205 milyn dolarlýk iþi ve yýllýk 55 mlyn dolar sabit getiri modelini hayata gecirebilecegini sen bile düþünemezdin. BYD ortaklýklarýný,Balkanlardaki devasa iþlerini,yeni fabrikalarýný,ardý ardýna gelen tek kalemlik üç beþ milyarlýk iþleri saymýuorum bile..
    Peki bu denli büyümüþ Gesan'in fiyatýnýn dolar bazlý olarak 60 cente arz edilen hissenin(bölünmeleri hesap ettim)þu an bu konumdayken 1 dolar civarýnda olmasýna ne demeli?
    Halka arz olduðu dönemki yýllýk cirosu ne kadarmýþ biliyor musun? 67 milyon dolar!!
    2025 yýlý cirosu peki? Yaklasik 500 milyn dolar!!! Dolar bazlý olarak 7 kat fark var! Gecen günkü ESCO iþi 60 cente halka arz edilen þirketin o seneki toplam cirosunun 3 katýdan fazlaydý ve tek kalemdi! Peki þimdiki fiyat nedir? 1 DOLAR!!!
    O dönemden bugüne kaç tane fabrika açtýðýný,eupwr arzýyla kasaya giren nakitleri falan saymama gerek yok herhalde)
    KORKUNÇ BÝR SAÇMALIK VAR ÞU AN!!
    Ve borsada "saçma" görünenin aslýnda sadece "saçma" olmadýðýný "okuyabilenler" biraz da sabýr gösterirse asýl kazancýn bu "saçmalýk"ta gizlendiðini bilirler) Bilmek yetmiyor,sabretmek de lazým tabi..

8.  Alýntý Originally Posted by Ömür Yazýyý Oku
    Bunda yaklasik 4 yýl önce Keko özellikle senin lokomotifi olduðun bir heyecen,gelecek bekletisi vardý Gesan'da.
    O bir iki yýllýk süreçte rüya ötesi fiyat sýçramasý yaþanmýþtý üstelik. Elbette o dönemki ekonomi yönetimi,konjonktür,tuhaf faiz politikasi falan da borsayý eþi benzeri görülmemiþ bir biçimde cazip de kýlmýþtý ve bunun da müthiþ katkýsý ayrý vardý.
    AMA
    Bir düþün bakalým Keko,o zaman tahayyül ettiðinden bile ötede deðil mi þu an GESAN? Tek kalemde 205 milyn dolarlýk iþi ve yýllýk 55 mlyn dolar sabit getiri modelini hayata gecirebilecegini sen bile düþünemezdin. BYD ortaklýklarýný,Balkanlardaki devasa iþlerini,yeni fabrikalarýný,ardý ardýna gelen tek kalemlik üç beþ milyarlýk iþleri saymýuorum bile..
    Peki bu denli büyümüþ Gesan'in fiyatýnýn dolar bazlý olarak 60 cente arz edilen hissenin(bölünmeleri hesap ettim)þu an bu konumdayken 1 dolar civarýnda olmasýna ne demeli?
    Halka arz olduðu dönemki yýllýk cirosu ne kadarmýþ biliyor musun? 67 milyon dolar!!
    2025 yýlý cirosu peki? Yaklasik 500 milyn dolar!!! Dolar bazlý olarak 7 kat fark var! Gecen günkü ESCO iþi 60 cente halka arz edilen þirketin o seneki toplam cirosunun 3 katýdan fazlaydý ve tek kalemdi! Peki þimdiki fiyat nedir? 1 DOLAR!!!
    O dönemden bugüne kaç tane fabrika açtýðýný,eupwr arzýyla kasaya giren nakitleri falan saymama gerek yok herhalde)
    KORKUNÇ BÝR SAÇMALIK VAR ÞU AN!!
    Ve borsada "saçma" görünenin aslýnda sadece "saçma" olmadýðýný "okuyabilenler" biraz da sabýr gösterirse asýl kazancýn bu "saçmalýk"ta gizlendiðini bilirler) Bilmek yetmiyor,sabretmek de lazým tabi..
    o zamanlar europower halka arz olmamýþtý...o vakitler gesanýn sermayesi 115 milyondu diye hatýrlýyorum...daha o vakit o günkü veriler ve beklentileri ile gesan 300-400 tl borsa fiyatýnda olmalý diyordum..malumunuz 440 tl leri gördü..ardýndan europower halka arz oldu..yeni trafo fabrikasý yapýldý...devasa iþbirlikleri yaptý ve devasa iþler aldý...

bu gün gesanýn piyasa deðeri 22,8 milyar ,europowerin piyasa deðeri ise 28,5 milyar tl dir...ikisinin toplamý 513 milyar piyasa deðerine eþit olur...eðer gesan bölünmemiþ olsaydý ve europower da halka arz olmamýþ olsaydý bu gün 446 tl de olacaktý ki neredeyse iki üç kat düþmesine raðmen...buda 3-4 yýl önceki zirve fiyatý olacaktý...

gesaný ilk keþif edenlerden biriyim bu hisseye çok emeðim geçmiþtir..benimle ilk defa alanlar ve bir yýl tutanlar ihya oldular.....gesan bir kaç yýl önceki 120 tl lik zirve fiyatýna göre çok ucuz kalmýþtýr ,buna raðmen bana göre kat be kat büyümüþtür...bir tek tahtada bir problem var görünüyor....bu problem de çözülürse ?? güzel yerlere çýkacaðýna inanýyorum..burada tekrardan pozisyon alabilmek için geçen yýl gram altýnlarýmý bozmuþtum... bu aþk çok büyük ..

Sayfa 938/941 ÝlkÝlk ... 438838888928936937938939940 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •