senin de dediðin gibi hem dökülenler çok olmuþtu hem de bir önceki günde 70,15 te tavan yapmýþ ve son bir saatte panik ile satýþ olmuþtu..dolayýsý ile henüz taze 66 dan 70,15 e kadar maliyetli bir yol vardý...bu maliyetli yolu da ertesi gün seansýn baþlamasýndan bir saat sonra çok kýsa sürede doldurup tekrardan tavan oldu..zaten hýzlý tavan olmasý artýk inanmayan ve dolayýsý ile %1-2 karý görüp trade eden vede panik yatýrýmcýlarýn döküldüðünün iþaretidir..
yavrumuzdan daha deðerli olmamýz gereken bir gerçeklik varken vede yavrumuz 76,90 da tavan olmuþ ve daha da gidebilecek iken bizim de ilk etapta yavrumuza yetiþme azminde olacaðýmýzý tahmin ediyorum...bu yüzden de bu çaba ile bir süreliðine yavrumuzdan daha çabuk tavan olma ihtimalimiz yüksektir...taki yavrumuz bir yerlerde dengelenmeye baþladýðý ve bizim de ona yetiþmeye baþladýðýmýz vakte kadar böyle bir sürecin yaþanacaðýný tahmin ediyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
europower yavrumuz astora göre çok ucuz...biz de yavrumuza göre ucuzuz..o yüzden de europower astora kýyasla hakettiði deðeri kovalamaya çalýþýrken biz gesan olarak da europowerin üzerine çýkmaya çalýþacaðýz..öyle bir kovalamaca yaþanacak görünüyor...
geçmiþte bir yýl dolmadan 22 kat çýkmayý baþarabilmiþ bir gesan mazimiz var..bundan sonraki süreçte 4 katlýk bir çýkýþ mümkün mü ?? bence mümkündür ama herþeye raðmen yine de temkinli olmakta fayda var...son iki yýldýr da çok çektirmiþ bir gesan var...her an insaný yarýyolda býrakabilme ihtimali de var..bu yüzden de herkesin kendine ve riskine göre hareket etmesi gerekiyor...bu süreçte ben kimseye al ,sat veya tut tavsiyesi veremem arkadaþlar...herkesin kararý kendinedir...karý da zararý da kendisine yansýyacaktýr..
siz bana bakmayýn ve kafanýza göre davranýn...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
sen onlarý boþ ver dostum...biz zenginler külübünden bahsediyoruz...borsanýn gerçek aþýklarý eninde sonunda bu külübe kayýt ettiriyorlar..sað olsunlar birileri beni de kayýt ettirmiþti...seni de aramýzda görmekten keyif alýrýz...sakýn teknikçileri bu külübe almýyorlar deme....
![]()
biliyoruz ki BYD ile depolamalý enerjiler için batarya konusunda iþbirliði yapmýþ idi...ÇÝN devletinde zibil gibi dolar var..þirketlerinin giriþtiði yatýrýmlara her türlü finansman saðlýyorlar...dikkat ederseniz BYD ile iþbirliðinden sonra gesan hep ÇÝN kaynaklý finansman buluyor...bu büyük iþlerden gesan direk ,byd ise dolaylý yoldan fayda saðlýyor...finansman konusunda benim kafam çok rahat...ÇÝN düþük faizli ,uygun krediler verecektir...kontrolmatik aldýðý büyük iþlerin altýnda ezildi..finansman bulamadý ve faiz giderleri altýnda ezildi...gesan adýmlarýný saðlam atýyor..saðlam adýmlar atmamasýnýn cezasýný geçmiþte halka arz olmadan önce çekmiþti..iyi ders almýþ...
güzel tespitler yapmýþsýn dostum..sana katýlýyorum...ges maliyetleri %90 düþtü ama büyük bir ihtimalle bu iþi yapan þirketler fiyatlarý düþürmediler..çünkü talep yüksek..bu yüzden de kar marjlarýný koruyorlar...yaz aylarýnda artan ges maliyetleri tüketiciye yansýyacakmýþ (paylaþtýðým bilgide öyle yazýyor ) o vakit talep yüksek olduðu için gesan gibi þirketler fiyatlarýný yükseltebilirler bir de var olan stoklarý deðerlenir...stoktan da kar yazarlar...
ABD ve AVRUPA Çin ürünlerine ve þirketlerin mesafeli duruyorlar..buda türk þirketlerinin þansýný artýrýyor...son iran -amerika savaþýndan sonra zaten fosil yakýtlardan dünya gittikçe uzaklaþmaya baþladý...bu yüzden de sektör çok canlý...ileride artacak fiyatlardan etkilenmemek için de sipariþler öne çekilecektir...buda ikinci çeyrek bilançolarýnýn da çok güzel gelmesine neden olabilir...
gesan elektriðin her aþamasýnda var...buda onu rakiplerine göre çok þanslý kýlýyor..konjöktür tekrardan sektöre ve gesana dönmüþ durumda..umarým tüm yatýrýmcýlar zararlarýný çýkarýr ve kar da ederler...bize çok çektirdi..umarým vereceði keyif ile o acýlarý unuturuz..
Cep telefonundan foruma girilmiyor..yönetime bildirdim..acaba ne zaman sorunu giderirler ??
Yer Ýmleri